Матија Динић освајач сребра на Зимским олимпијским играма младих

Србија није спортска сила у зимским спортовима, али има зимску медаљу на Олимпијским играма младих! Млади хокејаш Матија Динић освојио је сребрну медаљу на Зимским олимпијским играма младих у Лозани, у дисциплини хокеј на леду три на три. Његов Црвени тим је у финалу изгубио од Зеленог 10:4. Матија је наш гост данас.

Матија имаш 15 година, идеш у трећу Београдску гимназију, 11 година се бавиш хокејом и то није баш тако обично за наше услове бавити се хокејом у Србији. Имамо ли уопште услова за бављењем хокејом код нас, где тренираш?

"Тренирам тренутно у две дворане у Београду, а тренинзи су сваког дана а то оптерећује и обавезе у школи. Неки професори имају пуно разумевања а неки и баш не, али нећемо сада о томе."

Лепо је било на такмичењу у Лозани уз лепо дружење а све је то заоктужено тако што је ваш тим донео прву медаљу за Србију у овом спорту. Како изгледа хокеј три на три?

„Имао сам саиграче из разних земаља, а хокеј три на три је нови формат који ће се играти убудуће."

Колико ће ова медаља значити теби, али и колико је значајна за наш хокеј, који до сада није имао врхунске резултате?

"Сигурно да ће много значити, јер није мала ствар узети медаљу на оваквим играма, тим пре што ми нисмо познати као држава са развијеним зимским спортовима."

Како се сналазите за тренирање током лета?

„Како немамо лед током лета тренирамо тако што трчимо на „Маракани" скоро сваки дан, идемо у теретану и на базен, као имамо времена. Тренинге на леду обично почињемо у септембру."

Каква је будућност хокеја код нас, а посебно те форме три на три и какви су твоји планови?

„Па,свакако ми је жеља да што више путујем светом и упознајем нове људе, а свакако планирам да се усавршавам у некој од земаља које имају добре ускове за бављење хокејом попут скандинавских земаља." 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи