Огњен Илић, велика нада српског бициклизма

Српски бициклиста Огњен илић бележио је сјајне резултате током 2019. године. Велике планове има и у наредној, 2020. Огњен Илић је актуелни шампион Балкана. 

"Балкански шампионат је био одржан у октобру, у Требињу, била је одлична организација. Када сам дошао на Балкански шампионат, селектор Јовановић ми је рекао да ништа осим злата не долази у обзир, наравно успео сам да победим и то ми је било јако драго", рекао Огњен Илић, бициклиста Србије.

Илић је уз Вељка Стојнића најбољи српски хронометраш и један од најталентованијих бициклиста на овим просторима. 

"Живим и студирам у Грацу у Аустрији и тамо возим за локални клуб ВСА КТМ из Граца. Јако су добри услови тамо. Наравно, битан ми је напредак сваке године, тако да сам јако задовољан", додаје Илић. 

Као и сваки узоран спортиста, Огњен се труди да усклади приватне и спортске обавезе. Планови за наредну, 2020. годину су такође велики. 

"Пошто студирам у Грацу, трудићу се да константно напредујем. Биће ту пар трка које су ми веома битне, као што су домаће трке Београд - Бањалука и Трка кроз Србију, поред тога наравно Европско и Светско првенство и Куп Нација у Француској на крају године", рекао је Илић. 

А управо је ове године на Светском првентву у Енглеској Огњен Илић скренуо пажњу на себе - са само 20 година, заузео је 24. место на хронометру, у конкуренцији возача до 23 године старости.

"Као и сваки спортиста, сањам о Олимпијским играма. Светски шампионат је трка на коју када одете, видите шта је у ствари први бициклизам"

Већ у 21. години, Илић је профилисао себе као хронометраша. 

"То је дисциплина где сте сами са својим бициклом, против сата, јако је битно да заузмете што аеродинамичнију позицију, и да притискате педале што је јаче могуће. Наравно, то звучи једноставно, али није баш тако. Потребно је много труда и концентарције за све то", напомиње српски бициклиста. 

"2021. године одржаће се Медитеранске игре у Алжиру. Ту је исто баш јака конкуренција, али наравно, уз добар рад, надамо се добром резултату", додаје он.

Према речима селектора Србије, Небојше Јовановића, Илић је имао невероватну брзину и резултате током 2019, можда и изнад свих очекивања. Сада је време, и Огњен верује у то, да се границе помере и у наредној, 2020. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи