Богдановићева, Манићева и Спајић најбољи у Београду

Најбољи спортисти Београда у предолимпијској 2019. години су Тијана Богдановић (тaеквондо, олимпијски спорт), Теодора Манић (кик-бокс, неолимпијски спорт) и Никола Спајић (паратaеквондо, спорт особа са инвалидитетом) у традиционалном избору Спортског савеза Београда (ССАБ).

Награде најбољима уручене су на свечаности у Скупштини града у присуству секретарке за спорт и омладину Драгане Белојевић, помоћника градоначелника Андреје Младеновића и других.

"Част ми је што стојим испред овако значајних имена нашег спорта и људи из јавног живота, али сматрам да наша институција то и заслужује. Желео бих да се захвалим нашим комисијама уз помоћ којих смо реализовали програме у години на измаку, спонзорима који су нам помогли да улепшамо радне просторије. Радили смо тихо, али квалитетно, захваљујући радној заједници на челу са Николом Пенићем. Трудићемо се и даље да будемо истинска подршка нашим спортистим", изјавио је председник ССАБ Драган Томашевић.

Спортски савез Звездара најбољи је територијални савез, Одбојкашки савез Београда проглашен је за најуспешнији, а џудо клуб Црвена звезда постигао је најбоље резултате. Награда за животно дело припала је проф. др Стефану Илићу, спортски стручњак године је Марина Маљковић, а спортски функционер Александар Боричић. Уреднику спортске редакције Курира Горану Анђелковићу припало је признање за новинара године.

Такође, захвалнице за одличну сарадњу у претходном периоду добили су: Секретаријат за спорт и омладину града Београда, Министарство омладине и спорта Републике Србије, Спортски савез Србије, Антидопинг агенција Републике Србије, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, компанија „Спорт тајм", компанија „Протон систем", Дом ученика средњих школа „Патријарх Павле", Рукометни савез Београда и Фудбалски савез Београда.

Награде лауреатима доделили су градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић, и челници ССАБ - председник Драган Томашевић, потпредседник Младен Кецман и генерални секретар Никола Пенић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи