Европско првенство у шаху

Шахисткиње по плану, мушкарци без плана

У трећем колу 22. ЕП српске шахисткиње забележиле су другу убедљиву победу и то против селекције Финске - било је 4:0 за екипу Ирине Чољушкине. Шахисти изненађујуће поражени од Северне Македоније 2,5:1,5.

Предност нашем женском тиму донела је Јована Ерић да би убрзо затим и Јована Рапорт, Марина Гајчин и Адела Великић уписале сигурне победе, за тријумф од 4:0 против Финске.

Овим тријумфом наша женска репрезентација стигла је до седмог места и у недељу ће играти са селекцијом Словеније.

На мушком турниру није протекло све по плану. Иако су многи очекивали победу наше репрезентације у мечу са Северном Македонијом то се није догодило.

У дебитантском наступу за репрезентацију Михајло Радовановић је победио и довео наш тим у вођство. Ипак, до краја меча, наши шахисти успели су да освоје још само пола поена иако су према позицијама били у предности.

Инђић је "испустио" Крила Георгијева, Зајић Николу Николовског. На другој табли Никола Седлак није могао више од пола поена у партији са Филипом Панчевским за коначних Србија - Северна Македонија 1,5:2,5.

У четвртом колу наше момке очекује изузетно јак противник, трећи фаворит овог шампионата, селекција Пољске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи