Куваља у посети Требињу

Владимир Куваља, директор бициклистичке трке Кроз Србију, ужурбано почиње припреме за наредне велике међународне бициклистичке догађаје који очекују наш бициклизам. Куваља ће већ у четвртак посетити Требиње.

После одлично организоване 59. међународне бициклистичке трке Кроз Србију која је завршена пре нешто више од две недеље и која је према мишљењу главног комесара из Холандије Едвина Крујсена оцењена највишом оценом, директор најзначајније трке у овом делу Европе Владимир Куваља увелико прави планове за наредно, јубиларно, 60. издање наше најпознатије бициклистичке манифестације.

Куваља, који је иначе и директор Балканске бициклистичке федерације, посетиће у четвртак Требиње, где ће се у разговорима са челним људима тог града и градоначелником Мирком Ћурићем упознати са спортском, путном и туристичком инфраструктуром у Требињу.

Овакви састанци могли би бити наговештај успешне сарадње, с обзиром на то да је Владимир Куваља познат пре свега као фантастичан менаџер и директор бројних светских догађаја на овим просторима.

Искључиво његовом заслугом, Бањалука је добила организацију Светског првенста Гран Фондо за мастерсе у бициклизму 2021. године, а годину дана раније Куваља ће у центру Бањалуке организовати сличну трку која ће такође окупити бициклисте из целог света.

Поред Светског првенства, Куваља је и дугогодишњи организатор и директор међународне трке Београд - Бањалука, која се ове године возила 13. пут, те остаје да се види какве планове овога пута има и који ће се све градови наћи на рутама Балканског првенства, трке Кроз Србију и трке Београд Бањалука.

Куваља најављује и да ће ускоро наша најзначајнија трка Кроз Србију прећи у прву категорију Светске бициклистичке федерације, што би био огроман успех и напредак за наш бициклизам.

Интересантно је да је ове године, трка Кроз Србију стартовала први пут у 80 година постојања из друге државе, то јест из Републике Српске и Источног Сарајева, а домаћини етапа били су још и Јахорина, Пале, Прибој, Златибор, Мионица, Београд и Пожаревац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи