Салвадору спринт на Златибору, наш Калаба други

Носилац жуте мајице на 59. бициклистичкој трци Кроз Србију Енрико Салвадор из Италије славио је на Златибору у полуетапи која је вожена трећег такмичарског дана.

Наш спринтер Душан Калаба био је на феноменалном другом месту, што је и најбољи пласман неког српског возача у досадашњем току трке.

Бициклисти су имали предиван дочек у самом центру Златибора, где је караван са 100 возача из 30 светских земаља поздвравило више од 5 000 гледалаца и туриста на једној од наших најлепших планина.

Бициклисти су возили кружну трку. Дужина круга је била 7,4 километра, а такмичари су обишли осам кругова, то јест 60 километара.

Италијан Салвадор, члан Нортвејв тима, који је победио у понедељак у првој етапи која је вожена кружно у Источном Сарајеву, задржао је лидерску позицију и другог дана, када је караван са Јахорине преко Пала стигао до Прибоја где је такмичаре такође дочекало неколико хиљада љубитеља спорта и бициклизма.

И после полуетапе на Златибору, Салвадор остаје у жутој мајици. У правом тренутку је направио бег, одвојио се од главне групе и дошао сам на циљ, да би у спринту за друго место наш спринтер Душан Калаба био најбољи и досао до сребрне медаље.

Плаву мајицу намењену најбољем на брдским циљевима, чији је покровитељ општина Прибој, задржао је Холанђанин Моран Вермулеб, који је освојио и белу мајицу за најбољег младог возача до 23 године.

Црвену мајицу намењену најбољем спринтеру, ппнео је Енрико Салвадор, носилац жуте мајице.

Караван је на Златибору дочекало и лепо сунчано време, а директор трке Кроз Србију Владимир Куваља као и спортски директор Саша Гајичић одлично су припремили стазу и још једном поставили високе параметре у организацији трке. Куваља и Гајичић су задовољни досадашњим током ове спортске манифестације која траје од 1939. године.

"Презадовољни смо организацијом етапе, учинком такмичара и гостопримством на Златибору. Поносни смо и част нам је што је Златибор поново домаћин етапе на трци Кроз Србију. Честитам бициклистима, посебно Салвадору који је задржао жуту мајицу и желим им много среће у наставку трке", изјавио је председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић.

"Велика нам је част и задовољство што смо били део овакве манифестације. Захвални смо бициклистичком савезу Србије на указаном поверењу и надам се да ћемо и у будуће имати овако успешну сарадњу. Свим бициклистима желим све најбоље у наставку такмичења и много среће на стази  све до циља у Пожаревцу", истакао је Милоје Рајовић, председник скупштине општине Чајетина.

Од 17,30 часова, бициклисти ће стартовати и другу полуетапу овога дана, која ће се возити у центру Мионице. Очекује се велики број гледалаца и још један бициклистички спектакл, а Мионица је другу годину за редом домаћин на најпрестижнијој бициклистичкој трци у овом делу Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи