Јубиларно 10. Државно првенство Србије у спортском обарању руке

Београд, тачније Пионирски град биће домаћин 10. Државног првенства Србије у спортском обарању руке. Такмичње ће се одржати 20. априла. Организатори позивају све заинтересоване да дођу на првенство.

Ове године државно првенство Србије отвориће Председник светске федерације господин Асен Тодоров из Бугарске. Организатори овог државног првенства су Савез Србије за обарање руке, Клуб спортова снаге "ФитМакс" Трстеник и Спортско рекреативни центар Пионирски град Београд.

Преко 300 најачих људи Србије одмериће снагу за најачу руку Србије. Како наводи председник Савеза Србије за обарање руке Ненад Смиљковић ово ће бити најјаче првенство Србије до сада, како по броју такмичара тако и по квалитету самих такмичара. Смиљковић је такође рекао да ће ускоро Министарство омладине и спорта коначно признати спортско обарање руке - „armwrestling" као спорт и да ће Савез Србије за обарање руке  постати национални грански савез и пуноправан члан Спортског савеза Србије.

Спортско обарање руке ускоро постаје и део Међународног олимпијског комитета, и наћи ће се на Параолимпијским играма 2024. године у Паризу и на Олимпијским играма 2028. године у Лос Анђелесу.

Репрезентацију Србије после државног првенства очекује Европско првенство у мају месецу у Грчкој у Атини, Светски и Европски купови у Хрватској, Индији, Мађарској, Италији и Светско првенство у септембру у Румунији.

„Као Савез Србије за спортско обарање руке позивамо све који су заинтересовани да се опробају у овом спорту који је веома занимљив да дођу 20. априла у Пионирски град у Београду. Мерење и пријава такмичара је од 11h до 13.30, а сам почетак такмичења је у 14.00", истакао је Смиљковић.

Такмичењe се одвија у шест категорија:

1. Професионалци ( људи који се минимум две године баве овим спортом и који су освајали доста медаља на домаћим и иностраним такмичењима)

2. Аматери - почетници  (људи који се мање од две године баве овим спортом или почетници)

3. Жене (апсолутна категорија)

4. Мастери (људи који су старији од 40 година па на више, апсолутна категорија)

5. Јуниори до 21. године (апсолутна категорија)

6. Особе са инвалидитетом (апсолутна категорија)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи