Влада Јапана уручила донацију Гимнастичком савезу Србије

У Соколском дому у Новом Саду свечано је уручена донација Владе Јапана у износу од 77 872 евра Гимнастичком савезу Србије. Овом донацијом набављене су нове справе и реквизити за спортску и ритмичку гимнастику које су смештене у три гимнастичка центра у Новом Саду, Костолцу и Београду.

„Ово је изузетно важан догађај за све наше спортове. У име свих нас из гимнастике најискреније се захваљујем свима у Амбасади Јапана који су помогли да припремимо овај пројекат, аплицирамо и сада сви заједно погледамо шта смо урадили. Захваљујемо се Министарству омладине и спорта, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Граду Новом Саду и Олимпијском комитету Србије, који у континуитету финансирају и помажу развој гимнастике у Србији", рекла је Александра Ристић, председница Гимнастичког савеза Србије.

Донација Владе Јапана уручена је у сали Соколског друштва Војводина које је оформљено још давне 1905. године.

„Од тада па до данас овде се не праве само шампиони већ се и вежба гимнастика, стичу основне моторичке вештине и унапређује здравље. Тако је и у сваком нашем гимнастичком клубу. Претпостављам да је то и један од разлога зашто се Влада Јапана определила да помогне гимнастици а нама остаје будемо упорни, вредни и да новим резултатима надамо се учешћем на Олимпијским играма", закључила је Александра Ристић.

У име Владе Јапана уваженим званицама и младим гимнастичарима обратио се отправник послова Амбасаде Јапана у Републици Србији господин Тецуја Цубота.

„Веома ми је драго да сам овде на церемонији уручења донације које ће допринети стварању квалитетнијих и услова за развој младих спортиста у Србији. Као што знате Јапан ће бити домаћин и зато нам је веома важно да ојачамо везе у области спорта широм света. Искрено се надам да ће српски гимнастичари остварити одли;не резулатте у Токи ју и да ће се због ове донације пријатељски односи још више унапредити", рекао је Цубота.

Дарко Удовичић, помоћник министра за омладину и спорт, обратио се у име Министарства омладине и спорта Републике Србије.

„Срећан сам јер сам од самог почеатка био део ове лепе и велике приче. Изузетно ми је драго да је сарадња наше две земље на највишем нивоу. Господину Цуботи пожелео бих одличну организацију Олимпијских игара а нашим спортистима што боље резултате. Вама у Гимнастичком савезу Србије и гимнастичким клубовима желим да успешно користите нове справе и стварате нове шампионе које ће бити наше наде за Игре у Паризу и Лос Анђелесу", истакао је Удовичић.

У име Гимнастичког савеза Србије Александра Ристић предала је плакету господину Тецуја Цуботи, отправнику послова Амбасаде Јапана у Републици Србији.

Свечаној предаји донације присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину господин Владимир Батез, Урош Кораћ, координатор спортског одељења ОКС, члан градског већа задужен за спорт и омладину Града Новог Сада Огњен Цвјетићанин, председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан и други представници спортских организација и гимнастичких клубова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи