Све спремно за ЕП у НС; Батез: Оправдаћемо поверење

Припреме за Европско првенство у рвању за млађе сениоре до 23 године теку по плану и биће све спремно да такмичење у новосадском СПЕНС-у, најављују организатори.

Дан пре почетка ЕП, на коме ће наступити 375 рвача из 35 земаља, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је председник Организационог одбора овог такмичења, казао је да Нови Сад, две године након Европског сенорског шампионата у рвању, спремно дочекује друго по важности такмичење у рвању.

Он је нагласио да се такмичење у рвању, које је српски најтрофејнији олимпијски спорт, организује уз подршку Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада, те да се та сарадња показала као успешна формула у организацији великих спортских такмичења.

"Рвачки савез Србије, који организује предстојеће првенство, показао је да је један од најбољих гранских Савеза у нашој земљи и сигуран сам да ћемо сви заједно оправдати поверење које нам је указала Светска рвачка федерација", истакао је Батез.

Он је додао да су се српски такмичари добро припремали и пожелео им да у предстојећим борбама остваре што боље резултате.

"С обзиром на то да смо ушли у предолимпијску годину и да наше рваче и све остале спортисте очекује борба за олимпијску норму, сигиран сам да ћемо на овом такмичењу имати прилику да видимо много спортиста који ће наступати на Олимпијским играма у Токију", рекао је Батез и подсетио да је Нови Сад ове године омладинска престоница Европе, те да је велико такмичење овог ранга, које окупља неколико стотина учесника, сигурно права промоција града и Покрајине.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић нагласио је да је, осим великих резултата које рвачи остварују, за тај спорт веома важно и то што постаје све масовнији.

"Организовањем овог првенства у Србији желели смо да подржимо генерацију наших рвача која долази, да им то буде замајац да стигну своје претходнике", навео је Трајковић и додао да српско рвање има неколико спортиста уједначеног квалитета који ће сигурно обележити европско рвање у наредној деценији које предводе такмичари у грчко-римском стилу - Себастијан Нађ, Себастијан Шоломпар, Жарко Дицков, Бобан Живановић, Борис Петрушић и други.

На свечаном отварању које се одржава 5. марта са почетком у 16.45, у новосадском СПЕНС-у, очекује се присуство највиших званица Министарства омладине и спорта, Светске рвачке федерације, Европске рвачке федерадије, Олимпијског комитета Србије и других спортских званичника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи