Велика борба бициклиста Србије у Инсбруку

Бициклистичка репрезентација Србије води велику борбу на Светском шампионату у Инсбруку на најтежој стази у последњих 20 година. Српска репрезентација броји пет такмичара на Светском првенству у Аустрији које се вози од 24. до 30. септембра.

У тиму Србије су Јелена Ерић, Вељко Стојнић, Огњен Илић, Адрмир Колашинац и Ђорђе Ђурић.

Нашу репрезентацију предводи селектор Иван Стевић, а делегацију нашег савеза у Аустрији чине још и предсеник Савеза Бранко Бановић, генерални секретар Саша Гајичић и Златко Прчић механичар тима.

Први су наступили наши млађи сениори,  такмичари до 23 године, и то на хронометру. Вељко Стојнић и Огњен Илић дали су све од себе у трци са временом али у изузетно јакој конкуренцији, Стојнић је био на 45. месту, док је Илић заузео 67. позицију. Победио је Данац Бјерг, испред Холанђанина Берта Ван Моера и још једног Данца Матијаса Норсгарда.

Потом су наступили и јуниори у друмској трци, такмичари до 17. година.

Нажалост, у жестокој конкуренцији, на изузетно тешкој стази, Адмир Колашинац и Ђорђе Ђурић нису успели да заврше трку, у којој је доминантан био најталентованији бициклиста планете, Ремко Евемпел велика нада светског бициклизма.

У друмској трци млађих сениора, поново претешка стаза и велика борба наших бициклиста. Прву деоницу од Куфштајна одакле је старт свих трка на овом Светском првенству до Инсбрука у дужини од 85 километара, Стојнић и Илић извезли су веома добро, али током четири вожена круга кроз Инсбрук на веома тешкој стази и поред велике борбе на крају су остали без пласмана.

Данас је на програму друмска трка за сениорке, у којој ће наступити наша најбоља бициклисткиња Јелена Ерић.

Старт је из Куфштајна, одакле ће најбоље бициклистикиње света возити до Инсбрука 85. километара, а потом ће уследити и четири круга кроз сам град.

Селектор Иван Стевић задовољан је односом и залагањем свих репрезентативаца, иако су на овако тешкој стази резултати на крају изостали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи