Вучић покровитељ прославе 100 година СД Раднички

Председник Србије Александар Вучић прихватио је предлог да буде почасни покровитељ обележавања стогодишњице постојања Радничког, уз захвалност Душану Дуди Ивковићу, Љубинку Тоши Веселиновићу, Саши Јовићевићу и Радету Мирићу, представницима СД Раднички, на великој части која му је указана.

Председник Вучић је са делегацијом Спортског друштва Раднички разговарао о обележавању стогодишњице постојања овог друштва.

"Ово је огромна одговорност и обавеза, да својим ауторитетом помогнем обнови великих спортских успеха које је Раднички постигао на терену", истакао је председник Вучић, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Петнаест радника разних струка 20. априла 1920. године на првом спрату Грађевинско-занатске школе у Улици краљице Наталије су основали БРСК (Београдски раднички спортски клуб), прво радничко спортско друштво у Србији.

Један од оснивача и први председник Радничког је био Иван Крстић. У почетку је имао само фудбалску секцију, али су временом формиране и секције у рвању, боксу, шаху, стоном тенису, бициклизму и атлетици.

У периоду до Другог светског рата Раднички је имао и музичку, драмску, тамбурашку секцију, као и хор. У оквиру спортског друштва тренутно постоји 14 клубова, наведено је у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи