Час бициклизма у Мионици

Пред нама је 58. међународна бициклистичка трка "Кроз Србију" која ће се возити од 7. до 10. јуна. Мионица ће бити домаћин прве етапе. У овом граду организована је интересантна акција са најмлађима.

Након Пожаревца у којем ће се возити друга етапа, челни људи нашег бициклистичког Савеза организовали су школице бициклизма и едукативне радионице и у Мионици одакле ће и стартовати овогодишња Трка "Кроз Србију". 

Бобан Јанковић, председник општине Мионица, нагласио је да ће овогодишња трка "Кроз Србију" у многоме допринети и промоцији туристичких капацитета читавог краја, али и да овакве акције много значе за младе како би се склонили од компјутера и телефона, и прихватили здравије начине живота. 

Поред промоције и популаризације бициклизма међу најмлађима, циљ оваквих часова вожње у Мионици је и припрема најмлађих за званично такмичење које ће ове девојчице и дечаци имати пре почетка прве етапе на нашој најзначајнијој трци, када ће победницима бити додељене награде у виду бицикала и гуралица.

Као и у Пожаревцу, и у Мионици су вртићу и основној школи поклоњене по две гуралице најмлађим предшколцима, али и два бицикла млађим основцима, како би са својим професорима могли да наставе са вежбањем и спроводе са децом свакодневно овакве акције.

Бициклистички савез Србије показује да брине о најмлађима и будућности овог спорта, те се кроз овакве акције очекује и да се на нашим друмовима појави можда и неки нови Саган, Кевендиш, Фрум или Нибали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи