Веслај за своју школу: Извучени тимови за квалификације

У емисији „Београдска хроника" извучени су такмичарски парови тимова београдских матураната- гимназијалаца, који ће се (у оквиру седам група) 17. априла такмичити у квалификацијама ревијалне акције редакције Београдског програма „Веслај за своју школу". Полуфинале је заказано за 19. април а победник шесте ревијалне веслачке манифестације биће познат 20. априла, након финалне трке.

Београдска Хроника и Веслачки клуб Црвена Звезда шести пут организују трку матураната у веслању, манифестацију „Веслај за своју школу". Ове године учествују 12-о члани тимови београдских матураната – веслача из 21 школе.

ГРУПА 1: Гимназија „Свети Сава", Гимназија Гроцка и Гимназија Лазаревац

ГРУПА 2: Десета гимназија, Гимназија „патријарх Павле" и Прва београдска гимназија

ГРУПА 3: Шеста Београдска гимназија, Средња Балетска школа „Лујо Давичо" и Четрнаеста београдска гимназија

ГРУПА 4: Пета београдска гимназија, Гимназија Младеновац, Седма београдска гимназија

ГРУПА 5 : Математичка гимназија, Осма Београдска гимназија, Земунска гимназија

ГРУПА 6: Гимназија Обреновац, Дванаеста београдска гимназија и Спортска гимназија

ГРУПА 7: Четврта београдска гимназија, Тринаеста београдска гимназија и Девета београдска гимназија „Михаило Петровић Алас"

„Веслај за своју школу" је ревијална веслачка трка, такмичење се одвија у Савском рукавцу. Акцију реализује читава новинарска редакција која свакодневно припрема емисије „Јутарњи програм" и „Београдску хронику".

Дубравка Алексић, уредница емисије „Београдска хроника" и иницијаторка пројекта је идеју добила гледајући трку „Оксфорд" – „Кембриџ". Наравно, прилагодила је нашим условима, околностима и могућностима:

"Ово је ревијална манифестација којом се обележава крај школовања матураната- гимназијалаца. Циљ је лепо дружење вршњака, афирмација тимског духа и другарске сарадње, квалитетна забава младих кроз спортску активност и фер плеј. Желели смо да „Веслај за своју школу" буде догађај који ће свима који су ангажовани, уз неизоставно матурско вече и екскурзије – остати у најлепшем сећању. Хтели смо да на што лепши начин допринесемо да матуранти, у свом „пртљагу за живот у свету одраслих" – понесу још неке лепе успомене, које ће да их радују или охрабрују даље, кроз живот...".

Новина овогодишње веслачке трке београдских матураната „Веслај за своју школу" је што ће учесници сами снимити видео спотове у којима ће представити своје тимове. Спотови ће бити емитовани у емисијама Београдска хроника и Јутарњи програм РТС-а, као и на налозима овог пројекта на Фејсбуку и Јутјубу. За безбедност учесника веслачке трке матураната брину се тренери Веслачког клуба "Црвена Звезда", који одржавају и припремне тренинге са учесницима.

Манифестацију "Веслај за своју школу" подржали су и бројни спортисти, певачи, глумци и друге јавне личности попут Иване Шпановић, Милоша Биковића, Бајаге, НБА звезде Николе Јокића, Ашхен Атаљанц...

Милош Биковић: „Свим учесницима акције „Веслај за своју школу" желим леп почетак пролећа, желим им да проведу један леп временски период живота који ће посветити реци и фер такмичењу али и да нешто ново науче. Мислим да је ова акција предивна!".

Финална трка акције „Веслај за своју школу" је у петак, 20. априла у Савском рукавцу, уз директан пренос током емисије „Београдска Хроника", која ће са тог места бити и емитована уживо.

У претходних пет година такмичења, учествовало је око 600 београдских матураната. Толико их је било само у чамцима – много више било их је у публици, у својству навијача...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи