Пожаревац је град бициклизма

Почетком јуна возиће се 58. Међународна бициклистичка трка Кроз Србију. Интересовање градова за домаћинство етапа је огромно, а извесно је да ће Пожаревац шесту годину за редом дочекати чувени бициклистички караван.

Два и по месеца пре почетка најзначајније бициклистичке трке у Југоисточној Европи, челни људи бициклистичког Савеза наше земље, посетили су Пожаревац где су разговору са градоначелником тог града, Банетом Спасовићем, већ направљени велики планови и кораци у виду омасовљења и популаризације бициклизма у Пожаревцу, али и што бољој промоцији туристичких потенцијала читаве регије.

На 58. међународној бициклистичкој трци Кроз Србију возиће се укупно четири етапе, а поред Пожаревца, градови домаћини биће Мионица и Београд.

Трка Кроз Србију ће ове године обележити јубилеј - 100 година од краја Првог Светског рата.

Пожаревац ће шесту годину за редом дочекати караван бициклистичке трке Кроз Србију, у ком ће и ове године бити више од 150 возача из 20 светских екипа. Србија нема победника од 2013. када је последњу победу нашој земљи донео Иван Стевић, садашњи секелтор репрезентације Србије. 

На овогодишњој трци Кроз Србију наступиће готово сви наши репрезентативци који се припремају за наступе на Европском и Светском шампионату, а после трке Кроз Србију возиће се и првенство Србије у друмском бициклизму. 

Договорено је да се у пожаревачким основним школама у наредна два месеца одрже и школе бициклизма, како би се популаризовао сам спорт. У плану је да се уочи циља треће етапе на трци Кроз Србију, у Пожаревцу одржи и трка најмлађих основаца.

РТС ће и ове године пратити сва дешавања на нашој најпознатијој трци. Поред Трке Кроз Србију, нашу земљу од 28.до 30. априла очекује још један велики бициклистички догађај - 12. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука на којој ће наступити најбољи светски тимови и возачи. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи