Весић се захвалио Марини Маљковић на реализацији треће сезоне бесплатне школе кошарке за девојчице

Градски менаџер Горан Весић, члан Градског већа Драгомир Петронијевић и председник Општине Врачар Милан А. Недељковић присуствовали су данас почетку нове бесплатне сезоне школе женске кошарке у ОШ „Владислав Рибникар", коју води наш прослављени тренер Марина Маљковић.

Весић се захвалио Марини Маљковић на заједничој реализацији треће сезоне бесплатне школе кошарке.

"Прошле године је кроз школу прошло 625 девојчица на 14 локација у граду, а од ове године укључићемо и Општину Звездара, што ће бити 10 општина на територији Београда, и надам се да ћемо имати хиљаду девојчица у систему", истакао је градски менаџер. 

Он је подсетио да се девојчице мање баве спортом него дечаци, и да је зато важно да се кроз овакве програме стимулишу.

"Нема бољег стимуланса за девојчице од бренда какав је Марина Маљковић. Она је велико европско име које сваки слодобан тренутак проводи у раду са девојчицама", указао је Весић. 

Он је изразио уверење да ће Марина Маљковић кроз Покрет женске кошарке наставити да се бави овим послом, као и кроз неке друге активности и институције дати допринос развоју женског спорта у Београду и Србији.

Петронијевић је најавио да ће Град Београд наставити да организационо подржава Покрет Марине Мајљковић.

"Од следеће седнице смо на Звездари, такође у перпспективи и на Вождовцу. Ово је начин да статистички помогнемо да се повећа број женске деце која се баве спортом, такође и да склањамо децу са улице", указао је Петронијевић.

Он је истакао да је Град Београд отворен за нове иницијативе и позвао прослављене спортисте да се као Марина прикључе оваквим и сличним акцијама, и подсетио да је крајњи циљ бесплатни спорт са сву школску децу на територи престонице.

Недељковић је додао да је та општина дала допринос бесплатној школи Марине Маљковић, уступивши простор две школе, као и Спортски центар „Врачар",  где се кошарком бави више од од 100 девојчица. 

Циљ Покрета за женску кошарку „Марина Маљковић" је промоција женске кошарке и женскоог спорта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи