Мејведер победио Мекгрегора техничким нокаутом

Амерички боксер Флојд Мејведер победио је шампиона мешовитих борилачких вештина (ММА) Ирца Конора Мекгрегора техничким нокаутом у 10. рунди дуго очекиваног меча који је ноћас одржан у Лас Вегасу. Мејведер се овом победом опростио од бокса и уписао се у историју као најефикаснији професионалац.

Флојд Мејведер, 40-годишњи освајач 11 титула у разним категоријама који се "вратио" из пензије да би учествовао у овој "мегаборби", техничким нокаутом je дошао до 50. победе у низу без пораза, чиме је претекао на вечној листи легендарног боксера Рокија Марчана који је имао 49 победа без пораза или нерешеног исхода.

За Мекгрегора је ово био професионални деби у боксерском рингу, а Ројтерс наводи да иако није успео да направи највеће изненађење у историји борилачких спортова, пружио је много већи отпор него што је већина стручњака очекивала.

Више од 20.000 гледалаца у Лас Вегасу, међу којима су биле многе звезде спорта и шоу бизниса, као и милијарду оних који су меч посматрали у ТВ преносу, могли су да виде добар меч.

Иако му је ово било прво боксовање на тако високом нивоу, Мекгрегор (29) је пружио добар отпор. Некадашњи водоинсталатер из Даблина, који је постао страх и трепет октагона, ринга за мешовите борилачке вештине (ММА) у којима је готово све дозвољено, на крају ипак није имао решење за Мејведера.

Мекгрегор је боље почео али је боксерски шампион од шесте рунде преузео контролу над мечом и почео да погађа готово сваким ударцем, док је Ирац видно био све уморнији.

После два снажна Мејведерова лева крошеа, судија је у десетој рунди прекинуо борбу.

И поред тога што су у оквиру промоције борбе немилице вређали и провоцирали један другог, честитке и поздрави после меча су били прилично пријатељски.

"Био је бољи него што сам очекивао, користио је разне углове, он је велики шампион. Ово је била моја последња борба и добро сам изабрао ривала за опроштај", навео је Мејведер, 15 пута шампион света у четири категорије.

Он је рекао да му је стратегија била да измори Ирца, што му је и успело.

"Веома сам поносан што ће се моје име изговарати уз имена Рокија Марчана, Лерија Холмса, Марвина Хеглера и Мајка Тајсона", додао је Мејведер.

Мекгрегор је навео да је искуство пресудило и да "разуме зашто је Мејведер добио 50 професионалних мечева".

Наравно, "борба века" је била и "борба за новац". И Мејведер и Мекгрегор су зарадили милионе и пре него што су крочили у ринг.

Ирац, победник у 21 од 24 ММА борбе у којима је учествовао, зарадио је најмање 70 милиона долара што, према неким прогнозама, може да порасте и до 100 или 150 милиона.

Мејведер, који иначе има надимак "Новац", за привремени повратак из пензије ће инкасирати до 250 милиона долара.

За најбоља места у сали неки гледаоци су издвојили и преко 100.000 долара.

Када се у обзир узму ТВ права, плати-па-гледај програми, спонзорски уговори и остало, извесно је да ће "борба за новац" по заради превазићи претходну "борбу века", када су песнице укрстили Мејведер и филипински боксер Мени Пакјао.

И кладионичари трљају руке. Ниједан боксерски меч до сада није привукао толико опклада, од којих су неке достизале милионске износе.  

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи