Каспаров се враћа из пензије за турнир у САД

Шаховска легенда и бивши првак света Рус Гари Каспаров објавио је да "излази из пензије" да би учествовао на турниру у Сент Луису у САД, за који је добио позив. Организатори турнира су у саопштењу објавили да се историја прави у Сент Луису где ће се суочити бивши и садашњи најбољи играчи шаха. Турнир се одржава од 14. до 19. августа.

"Имам утисак да ћу подићи просечну старост и спустити просечну класификацију", рекао је Каспаров (54) који је отишао у пензију 2005. године.

Организатори турнира су у саопштењу објавили да се историја прави у Сент Луису где ће се суочити бивши и садашњи најбољи играчи шаха.

"Легендарни шампион света Гари Каспаров излази из пензије да би играо против њбојих алената светског шаха", навели су организатори.

Турнир се одржава од 14. до 19. августа.

Рус који је доминирао шахом 15 година током 1980-их и 1990-их играће против девет играча од којих су шест чланови "Гранд Ћеш Тоур", који окупља најбоје играче света.

Турнир "Реапид енд Блиц" у Сент Луису је управо додат светским турнирима.

Каспаров који живи у САД није рекао да ли ће после Сент Луиса наставити да учествује на турнирима.

Каспаров, рођен 13. априла 1963. у Баку, је у 23. години постао светски шампион, најмлађи у историји шаха. Титулу је преузео од земљака Анатолија Карпова.

Он је 2005. након победе на великом турниру у Линаресу објавио да напушта шах како би се посветио политичкој каријери.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи