Ару победио у петој етапи, Фрум преузео жуту мајицу

Италијански бициклиста Фабијан Ару победник је пете етапе Трке око Француске која је вожена од Витела до Ла Планш де Бел Фија. Саган без права на жалбу на дисквалификацију.

Возач Астане је прву брдску етапу, дугу 106,5 километара, извезао за три сата, 44 минута и шест секунди.

Друго место заузео је Данијел Мартин из Етикс-Квик степ тима са 16 секунди заостатка, док је трећи био Крис Фрум из тима Скај са 20 секунди заостатка за победником.

Актуелни шампион Тур де Франса је после данашње етапе преузео жуту мајицу. Он је тренутну први у генералном пласману са 12 секунди предности у односу на тимског колегу Герента Томаса.

Трећи је Ару, четврти Мартин, а пети Аустралијанац Ричи Порте.

Пета етапа Тур де Франса вози се у четвртак од Везула до Трое, а дуга је 216 километара.

Светски шампион у бициклизму Петер Саган и дефинитивно је дисквалификован са Трке око Француске где је био међу фаворитима, пошто су организатори саопштили да тај словачки спринтер нема право жалбе.

Саган је током завршнице четврте етапе Тур д'Франса у Вителу изазвао удес на стази и он је, како се чини, током спринта лактом ударио Марка Кевендиша.

Британац је пао, ударио у заштитну ограду и оборио двојицу бициклиста, а после прегледа утврђено је да је сломио десно раме због чега се повукао из трке.

Саган је најпре добио казну од 30 секунди уз одбијање 80 бодова, али је после тога дисквалификован. Његова немачка екипа Бора-Хансгрое се жалила организаторима трке, али према правилима Међународне бициклистичке уније, нема право жалбе. Екипа тврди да није добила одговор на протесно писмо.

Како су пренели британски медији, Саган је рекао да је прихватио одлуку о дисквалификацији, али да се не слаже, јер мисли да ништа лоше ње урадио током спринта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи