Три медаље за српске џудисткиње на кадетском ЕП

Српске џудисткиње освојиле су три медаље на Европском кадетском првенству у Каунасу, саопштио је Џудо савез Србије.

Ања Обрадовић је у категорији до 63 килограма одбранила титулу, док је Андреа Стојадинов освојила сребро у категорији до 48 килограма.

У екипној конкуренцији српске џудисткиње у саставу Андреа Стојадинов, Марица Перишић и Ања Обрадовић, освојиле су сребрну медаљу.

"Треба имати у виду да смо у старту били у неповољном положају јер екипу чине пет такмичарки, а њих је било само три. Ипак, то нама није сметало и оне су имале само један циљ, победу", рекао је тренер кадетске репрезентације Србије Немања Николић.

Српске джудисткиње су прво елиминисале Украјину, а у дуелу који је одлучивао учесника полуфинала победиле су екипу Грузије. У полуфиналу Србија је победила Турску са 3:2, а у финалу је изгубила од Немачке са 2:3.

"Изгубиле су тесно. Заиста желим да похвалим и захвалим девојкама јер су биле на висини задатка и показале су како се срцем бори за Србију. Свакако да су направиле прави подвиг и о њима се прича овде на Европском првенству јер су њих три успеле да дођу до финала", навео је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи