Српски квартет међу десет најбољих на светским листама, Микец лидер у Европи

Четворо српских стрелаца налази се међу десет најбољих на светским ранг листама за јун, док је Дамир Микец лидер на европској ранг листи ваздушним пиштољем.

Као и обично, сваки Светски куп, па тако и онај недавно одржан у Минхену,  доноси много промена на листама. Димитрије Гргић је захваљујући бронзаном одличју МК пиштољем у Минхену направио велики корак од 24. до девете позиције на светској листи овим оружјем.

Дамир Микец је осми на листи за ваздушни пиштољ. Бобана Величковић држи девето место ваздушним пиштољем у женској конкуренцији, а Андреа Арсовић је остала десета ваздушном пушком. 

Лазар Ковачевић у мају није био рангиран на листи за ваздушну пушку, а сада је 27, због седмог места у Минхену. Добар пласман (4. позиција) на минулом Светском купу је Стевану Плетикосићу донео скок са 42. на 14. место. Значајно је напредовала и Милица Бабић, којој је у Минхену измакло финале ваздушном пушком.
 

Од српских стрелаца на европским листама најбоље је пласиан српски тандем стрелаца пиштољем: Дамир Микец и Димитрије Гргић. Дамир Микец је осми месец за редом водећи на листи за ваздушни пиштољ, којим је лане победио у финалу Светског купа. После успеха у Минхену Димитрије Гргић је напредовао са осмог на друго место МК пиштољем слободног избора, на овој листи Микец је пети. Сем њих двојице међу десет најбољих су и Зорана Аруновић (четврта ваздушни пиштољ), Андреа Арсовић (пета ваздушна пушка), Бобана Величковић (осма ваздушни пиштољ) и Стеван Плетикосић (10. место, тростав).

Занимљиво је да се међу 100 најбољих у Европи налазе и српски стрелци који су завршили каријеру, захваљујући томе што су освајали бодове и на такмичењима који се на листама бодују у двогодишњем периоду. Немања Миросављев се већ годину и по дана не бави такмичарским стрељаштвом, а 72. је на листи за МК пушку из лежећег става. Јасна Шекарић се повука крајем прошле сезоне, а тренутно је 55. у рангирању такмичарки малокалибарским пиштољем.
 

На самом врху нема много промена. Водеће позиције на скоро свим светским листама и даље држе олимпијски шампиони. Изузеци су Николо Кампријани (Италија) и Хенри Јунгхенел (Немачка).

Кампријани је у Рију освојио титуле ваздушном и МК пушком из тростава, али прошле године се повукао из стрељаштва, па полако пада на листи (други је на листи за ваздушну пушку, трећи за тростав). Немац Хенри Јунгхенел, који је на ОИ победио МК пушком из лежећег става се ове сезоне још није такмичио, па је склизнуо на другу позицију.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи