Читај ми!

Марјановић у полуфиналу скифа уз нови европски рекорд

Српски веслач Марко Марјановић, у скифу, пласирао се у полуфинале Европског првенства у чешким Рачицама уз нови европски рекорд.

Марјановић је деоницу прешао за 6:39,22 минута и за више од две секунде поправио европски рекорд који је до сада држао хрватски веслач Дамир Мартин из 2015. године.

Марјановић се једини из те квалификационе групе пласирао директно у полуфинале, које је на програму у суботу.

Српски двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик пласирали су се у финале, пошто су у првој квалификационој групи заузели друго место са резултатом 6:44,30 минута. Посада Француске била је прва са 6:37,86. Из друге групе квалификација директно у финале пласирале су се посаде Италије (6:30,15) и Холандије (6:31,57).

Српски четверац без кормилара, у саставу Александар Беђик, Игор Луцић, Игор Ђерић и Дамјан Лазић, освојио је прво место у репесажу и пласирао се у полуфинале. Српски веслачи су трку завршили за шест минута, 16 секунди и 97 стотинки, а били су доминантни од почетка до краја трке.

Поред српског чамца, пласман међу 12 најбољих европских четвераца из репесажа обезбедиле су и Литванија и Швајцарска, док ће четвртопласирана Грчка и петопласирана Хрватска у суботу веслати у Ц финалу.

Директно у полуфинале из квалификација, весланих пре подне, пласирала су се посаде Италије, Русије, Чешке, Холандије, Шпаније, Немачке, Велике Британије, Француске и Румуније.

Полуфинале у тој дисциплини на програму је у суботу од 11.08.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи