Читај ми!

Маљковић: Главни изазов – страх, нисам хтео да конкуришем, ипак...

Нови председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић рекао је да није желео да конкурише за то место и да би се пријавио на време да је истински хтео да ради тај посао, али да се накнадно "родила идеја" и да је спреман.

"Уопште нисам, искрено речено, хтео да конкуришем за то место. Онда је дошла ситуација да два велика савеза, фудбалски и кошаркашки, предлажу промену статута. У том интерегнуму се рађа идеја да ја могу то да будем, да имам довољно година, да сам радио у седам земаља и имам пристојно искуство, без обзира на резултате које сам постизао. Да сам истински хтео, пријавио бих се на време", рекао је Маљковић новинарима после изборне седнице Скупштине ОКС у Београду.

Маљковић је као једини кандидат изабран за председника ОКС. Навео је да ће му главни изазов бити страх, пошто зна колико је важан посао који ће радити.

"Када те зову Реал, Барселона, Панатинаикос, онда идеш тамо због величине клуба. Али мој изазов је када зову мањи клубови попут Уникахе или Југопластике, да од њих правиш нешто. То је мој изазов, страх, који је моје погонско гориво. Пред сваку утакмицу се бојим и то ми даје снагу да победим. Знам колико има посла, јако је тежак, али сам спреман да га радим", казао је Маљковић.

Требало је да се избори одрже у децембру, када је Иван Тодоров једини поднео валидну кандидатуру, али та седница није одржана због недостатка кворума. Тодоров је касније одустао.

Национални спортски савези су после тога тражили да се измени статут, што је учињено у марту. Тада је промењен члан статута да кандидат мора да има десетогодишње искуство рада у спортским институцијама и учешће на Олимпијским играма.

Маљковић је истакао да су он и Тодоров, који није био на данашњој седници, "одавно, дуго година велики пријатељи".

"То је човек који има велики капацитет. Пре извесног времена смо седели заједно, а многи су покушали да муте воду између нас, али наравно, нису успели. Он није овде јер је у Кини, иначе би дошао", казао је Маљковић.

Када је реч о бившем председнику ОКС Влади Дивцу, Маљковић је рекао да се није чуо са њим и да "нема намеру".

Извршни одбор ОКС ће чинити 10 људи, плус троје на Маљковићев предлог: олимпијска шампионка у таеквонду Милица Мандић, некадашњи селектор тениске репрезентације Богдан Обрадовић и бивши генерални секретар Фудбалског клуба Партизан Жарко Зечевић.

Маљковић је рекао да су то "изванредни и доказани људи". За Милицу Мандић је казао да је изузетно паметна и да је "ред пао на њу", а "није желео да троши речи" на Обрадовића и Зечевића.

"Зечевић је направио велики Партизан, 'Земунело', многе ствари. Сада ту енергију и знање нек пребаци за опште добро. Ја сам звездаш, он партизановац, а сад радимо за Србију, нема ни Звезде ни Партизана", рекао је Маљковић.

Нови председник ОКС је најавио да ће са сарадницима морати много да ради, он највише, а да има велику енергију.

"Они који ме прате биће добро, а они који ме не прате изаћи ће напоље из организације. То је као када правите тим: долази бољи играч и слабијег тера напоље. Верујем у систем, који морамо поставити. Морамо да пробудимо Србију, децу, омладину. Терени зује празни", рекао је Маљковић.

Ђорђе Вишацки ће, на предлог Маљковића, наставити да обавља дужност генералног секретара ОКС.

Маљковић је рекао да ће, на његов предлог, бити направљен пул "Олимпијско срце" за олимпијце који тешко живе, а тај фонд ће им, како је казао, "помоћи да окончају свој живот на бољи начин, пошто су то обично стари људи".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи