Кукољ за РТС: Веровао сам у процес и успех на ЕП

Српски џудиста Александар Кукољ, који је на недавно завршеном Европском првенству у Варшави освојио златну медаљу, био је гост Дневника РТС-а и том приликом истакао да је веровао у процес и успех на првенству Европе.

Кукољ је у категорији до 90 килограма у финалу турнира у Пољској победио Аксела Клежера из Француске. Он је на путу до златне медаље, прве за Србију од осамостаљења, раније победио Швајцарца Гросклауса, Ненартавичијуса из Литваније, Каљулаида из Естоније и Азербејџанца Мехдијева.

"Сигурност пре првенства улила су ми три пета места и треће место на светској ранг-листи. Знао сам да могу, веровао сам у себе и то ми се исплатило. Било је и проблема када није ишло, али веровао сам у процес", рекао је Кукољ.

За првенство се спремао заједно са осталим џудистима, али и са рвачима. 

"Били смо на Белмекену, нашој олимпијској бази два пута по двадесет дана. Тамо су били и рвачи међу којима је и мој пријатељ, олимпијски шампион Штефанек, који ми је у разговору рекао да разуме под каквим сам притиском јер још немам велику медаљу и да ће их бити још кад освојим прву."

На констатацију новинара да га неки већ виде као освајача олимпијске медаље, Кукољ каже:

"Очекујем од себе само највише, верујем да имам квалитет за то, али пре тога имам пуно других такмичења и фокус ми је на њима", рекао је Кукољ гостујући у Дневнику 2 РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи