Вепрови надиграли турског шампиона

После прошлонедељне победе над београдским СББ Вуковима у „вечитом дербију“, шампиони Србије, Крагујевац "Вилд Боарси", уписали су још један важан тријумф, на старту међународне ЦЕФЛ лиге, против првака Турске, Коч Ремса, резултатом 21:14, на терену са вештачком травом стадиона „Чика Дача“.

Након неискоришћених напада на обе стране у првој четвртини, Турци су у другој деоници повели далекометним пасом америчког квотербека Квентина Вилијамса, ка бившем играчу Вепрова, Ивану Павловићу - 7:0.

Одговор је одмах стигао на другој страни и то, занимљиво, од стране Страхиње Степовића, који је ове сезоне у Крагујевац стигао управо из истанбулског тима. Он је најпре одлично вратио кик-оф до половине терена, а недуго затим у енд зони ухватио пас квотербека Ијана Мекгиниса - 7:7. Затим је одбрана Вепрова успешно одолела још једном противничком налету, али је после грешке у специјалном тиму приликом панта гостима поклоњена лопта не средини терена.

Они су то оберучке прихватили и пасом Вилијамса ка Кану Озеру на одмор отишли са тачдауном предности - 14:7.

Међутим, поентерски, то је било све од турског шампиона и учесника прошлогодишњег „фајнал-фора" Лиге шампиона. У другом полувремену фантастична одбрана Крагујевчана зауставила је противника и оставила га без поена.

Са друге стране, напад је успео да се избори за два тачдауна и потпуни преокрет на нешто више од три минута пре краја, а оба пута Мекгинис је са енд зоном спојио Филипа Недељковића.

„Овнови" су потом имали последњу шансу за победу, али их је одбрана Вајлд борса вратила у велики минус, испред њихове енд зоне, где је утакмица и завршена победничком „нил даун" формацијом.

Утакмица је у пар наврата прекидана због грмљавине, праћене јаком кишом, али ни то није спречило око 500 гледалаца да остану на трибинама и уживају у изузетно занимљивој и неизвесној борби два одлична тима.

Овом победом Крагујевчани су направили огроман корак ка финалу ЦЕФЛ лиге, а остало је само још да пласман овере последњег викенда маја, у дуелу са мађарским Budapest Cowbelsima , који су на свом терену поражени од београдских СББ Вукова, резултатом 27:24.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи