Читај ми!

Веслај за своју школу: Извучени тимови за квалификације

У емисији „Београдска хроника“ извучени су такмичарски парови тимова београдских матураната- гимназијалаца, који ће се (у оквиру осам група) у уторак, 18. априла такмичити у квалификацијама ревијалне акције редакције Београдског програма „Веслај за своју школу“. Полуфинале је 20. априла а победник пете ревијалне веслачке манифестације биће познат, 21. априла након финалне трке.

Ревијална манифестација, намењена београдским матурантима, коју организује редакција Београдског програма РТС- а, "Веслај за своју школу" одржаће се овог априла пети пут- учествоваће 22 гимназије и једна средња школа из Београда.

I група: МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА "СВЕТИ САВА", ТРЕЋА ГИМНАЗИЈА

II група: ТРИНАЕСТА ГИМНАЗИЈА,  ЗЕМУНСКА ГИМНАЗИЈА,  ЧЕТВРТА ГИМНАЗИЈА

III група: СЕДМА ГИМНАЗИЈА,  ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА ОБРЕНОВАЦ

IV група: ПЕТА ГИМНАЗИЈА,  ОСМА ГИМНАЗИЈА, АТШ - АРХИТЕКТОНСКА ТЕХНИЧКА ШКОЛА

V група: ДЕСЕТА ГИМНАЗИЈА, ГИМНАЗИЈА ЛАЗАРЕВАЦ, ЧЕТРНАЕСТА ГИМНАЗИЈА

VI група: СПОРТСКА ГИМНАЗИЈА,  ШЕСТА ГИМНАЗИЈА,  ГИМНАЗИЈА МЛАДЕНОВАЦ

VII група: ПРВА ГИМНАЗИЈА,  ГИМНАЗИЈА ГРОЦКА

VIII група: ГИМНАЗИЈА "ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ" (XV), ДВАНАЕСТА ГИМНАЗИЈА

„Веслај за своју школу" је ревијална веслачка трка, у којој тимове чине и момци и девојке (по могућству они који нису активни спортисти). Такмичари веслају у галијама, чамцима који су намењени почетницима у веслачком спорту. И ове године наступиће 12- очлани тимови из 21 гимназије, уз тим матураната неке од средњих школа из Београда (одабир се врши по азбучном реду)- ове године је то Архитектонска техничка школа (АТШ). Тимове састављају школе а за безбедност учесника задужени су искусни тренери Веслачког клуба "Црвена Звезда", који организју и припремне тренинге са учесницима.

У претходне четири године такмичења, учествовало је око 400 београдских матураната. Толико их је било само у чамцима- много више било их је у публици, у својству навијача.
Квалификације су 18. априла, у Савском рукавцу а полуфиналне трке биће одржане 20. априла. По један победнички тим из сваке од осам тамичарских група наступиће у полуфиналу које је заказано за 20. април.

Финале ревијалне манифестације Београдског програма „Веслај за своју школу" гледаоци РТС- а ће моћи да прате уживо, у емисији „Београдска хроника", у петак 21. априла.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи