Хокеј: "Орлићи" поклекли пред Шпанијом

Србија - Шпанија 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)

Репрезентација Србије до 18 година поражена је од селекције Шпаније резултатом 4:3 у мечу другог кола Светског првенства Дивизије II, Групa Б, које се одржава у Београду.

"Орлићи" су се очигледно физички и емотивно истрошили после велике победе над Холандијом у уводној рунди (3:2), па нису успели да тај подвиг понове и у другом дербију на овом шампионату.

Упркос сјајној борби, великој жељи и чињеници да су успели да два пута неутралишу предност ривала (2:2 и 3:3), изабраници селектора Јовице Руса нису смогли снаге да у последњем периоду игре дођу до потпуног преокрета.

Одлучујући моменат догодио се три и по минута пре краја сусрета када је Хоан Серда савладао Југа Митића за победу "Црвене фурије".

Голове за наш национални тим постигли су Александар Филиповић, Виктор Кастел и Душан Грковић.

У уводном мечу дана Аустралија је савладала Белгију резултатом 5:1, док је Холандија истим резултатом надиграла Исланд.

Табела после другог кола:

Шпанија 6
Аустралија 6
Србија 3
Холандија 3
Исланд 0
Белгија 0

У среду је на Светском првенству на програму дан паузе, а такмичење се наставља у четвртак 16. марта када наша селекција игра утакмицу против Исланда (20 часова). У осталим мечевима трећег кола састају се Холандија - Белгија (13) и Шпанија - Аустралија (16.30).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи