Читај ми!

Репрезентација Русије на ЗОИ, али уз детаљне антидопинг анализе

Председник Светске антидопинг агенције (ВАДА) Крег Риди рекао је да неће имати примедбе на учешће репрезентације Русије на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу 2018. године, уз услов да сваки њен спортиста прође детаљна антидопинг испитивања.

"Ја сам спортски функционер. Бавио сам се спортом. Не желим да се људима ускрати право да играју. Што се тиче Олимпијских игара, посебно после две и по године кроз које је спорт прошао, ни бих имао ништа против руског тима у Пјонгчангу, уз један услов, да сваки спортиста руске екипе прође кроз одговарајући и ефикасни антидопинг програм", рекао је Риди агенцији Тас.

Зимске олимпијске игре одржаће се од 9. до 25. фебруара 2018. године у Пјонгчангу у Јужној Кореји.

Од почетка прошле године руске спортисте периодично оптужују за допинг. Комисија ВАДА предвођена професором права Ричардом Меклареном спровела је истрагу о наводима допинга руских спортиста.

У првом делу извештаја објављеном у јулу, наводи се да је руска влада подржавала и прикривала допинг својих спортиста, после чега је уследила суспензија атлетичара и дизача тегова са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру. Такође, целом руском параолимпијском тиму било је забрањено учешће на Играма.

У другом делу извештаја поновљене су оптужбе из првог дела, а наведно је и да су поједини руски функционери уз помоћ федералне тајне службе били умешани у манипулације допинг узорцима, посебно у замени допинг резултата на Зимским олимпијским играма у Сочију 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи