Српски стрелци оборили рекорд по броју медаља

Српски репрезентативци у стрељаштву у мешовитим паровима пиштољем и пушком одбранили су златне медаље на Европском првенству ваздушним оружјем у Марибору. Како се наводи у саопштењу Стрељачког савеза, српски стрелци су на данас завршеном Европском првенству оборили рекорд Србије и Југославије по броју освојених медаља на једном првенству ваздушним оружјем.

Српски репрезентативци освојили су 10 медаља у званичним и две златне медаље у промотивним екипним такмичењима. Досадашњи рекорд био је седам медаља, са прошлогодишњег Европског првенства у Ђеру.

Пар пиштољем Зорана Аруновић и Дамир Микец је у финалу победио Русију у саставу Виталина Бацарашкина и Владимир Гончаров.

Аруновић и Микец су одлично почели, повели са 3:0, али Русија је преокренула и имала меч лопту (4:3).

Српски микс је у осмој серији био само за 0,2 круга бољи од руског и изједначио на 4:4. У деветој серији српски стрелци су "убили" две десетке (10.5 и 10.2), искористили кикс Гончарова (погодио седмицу) за тријумф од 5:4.

"Исто је било и прошле године у Ђеру. Меч са Украјином смо добили са 5:4. Не би било страшно да се сада све окренуло, па да смо изгубили злато, а на крају оваква победа је најлепша", рекла је Аруновић, која је данас освојила три златне медаље, пошто је пре подне победила у појединачној и екипној конкуренцији ваздушним пиштољем.

Микец је додао да је било веома стресно издржати ритам и победити, али да је то драж миксева.

Српски мешовити дубл пушком Андреа Арсовић и Милутин Стефановић у мечу за злато такође је победио руски тим.

"Микс је други пут у званичном програму Европских првенстава, а ми смо освојили трећу узастопну титулу. Поносни смо што смо одбранили титулу, а додатни мотив да успемо било је злато Зоране Аруновић и Дамира Микеца", рекао је Стефановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи