Измењени Статут ОКС прослеђен Скупштини на усвајање

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије (ОКС) усвојио је предлог измене и допуне Статута и проследио га на усвајање Скупштини те организације, која је заказана за 9. март.

За предстојећи летњи Европски олимпијски фестивал (EYOF) младих који ће се одржати од 23. до 29. јула у мађарском Ђеру, Извршни одбор ОКС усвојио је прелиминарну бројчану пријаву која у овом тренутку броји 62 спортиста, али не обухвата тимске спортове, јер квалификације у одређеним тимским спортовима још увек нису завршене.

На седници ИО извршни директор ОКС Дамир Штајнер поднео је извештај са састанка шефова мисија који је почетком фебруара одржан у граду домаћину предстојећих Зимских олимпијских игара, које ће се у фебруару 2018. одржати у Пјонгчангу.

Он је истакао да је спортска инфраструктура на високом нивоу и да, иако има још пуна тога да се уради у преосталих годину дана, утисак је учесника семинара да ће све бити спремно до почетка Игара.

Одлучено је да на основу освојене златне медаље на Олимпијским играма у Рију и као најбоље пласирана екипа наше земље, ватерполо репрезентација Србије буде корисник програма "Помоћ екипним спортовима - Токио 2020" олимпијске солидарности Међународног олимпијског комитета наредне четири године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи