Читај ми!

Лара Гут победила у спусту у Кортини

Швајцарска скијашица Лара Гут победила је у спусту, који је у склопу Светског купа вожен у италијанској Кортини д'Ампецо. Друга је била Италијанка Софија Гођ, а трећа Словенка Илка Штухец.

Актуелна победница Светског купа победила је за 1:37,08 минута и остварила 23. победу у Светском купу. Друго место заузела је домаћа скијашица Софија Гођа, са заостатком од 0,05 секунде, док је трећа кроз циљ прошла Илка Штухец из Словеније са 0,47 секунди заостатка.

"Нема бољег начина да дочекам Светско првенство", рекла је Гут, која је остварила прву победу у спусту у Кортини.

Американка Линдзи Вон пала је и ударила у заштитну ограду, на истом месту на коме је пала и у петак на тренингу. Она је до сада 11 пута победила у Кортини, а такмичењима се вратила почетком године после паузе од скоро годину дана због повреда колена и рамена. У генералном пласману спуста прва је Штухец са 437 бодова, друга је Гут са 360, док је трећа Гођа са 300 бодова.

У укупном поретку Светског купа Американка Михаела Шифрин је прва са 1.053 бода, испред Гут са 1.023 и Гође са 709 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи