Скијашке легенде на стази у самом центру Загреба

На скијашкој стази у најужем центру Загреба вечерас је одржана ревијална трка скијашких легенди. Окупило се 18 победника Светског купа. На стази дугој нешто мање од 200 метара, од Загребачке катедрале до Мандушевца на Тргу бана Јосипа Јелачића, наступило је њих 16. Међу њима су били и прослављени хрватски скијаши, сестра и брат Јаница и Ивица Костелић.

Поводом прославе 50 године од прве трке у ФИС Светском купу у алпском скијању, у Загреб је допутовао и први победник Светског купа, легендарни 73-годишњи Француз Жан Клод Кили (победник 1967. и 1968.), али се он није спустио низ стазу у центру Загреба.

Пред загребачком публиком је зато наступио други освајач Светског купа, 78-годишњи Аустријанац Карл Шранц, који је освојио куп 1969. и 1970. године.

Уз домаће скијашке звезде, највеће овације публике добио је италијански скијаш Алберто Томба.

Иако резултат није био важан, победу је однела Аустријанка Ренате Гечл, испред Ивице Костелића.

Дужина стазе у Бакачевој улици је 165 метара, а за њену изградњу је обезбеђено 900 кубних метара вештачког снега. Ширина стазе је између осам и десет и по метара.

Организатори су најавили да ће од сутра до 15. јануара скијашка стаза у центру града бити отворено скијалиште за грађане, са школом скијања за децу у оквиру кампање Међународне скијашке федерације – ФИС, "Bring Children to the Snow".

И док је део грађана и туриста током дана обилазио снежну атракцију у самом центру града, бројни грађани су на друштвеним мрежама протестовали због организације скупог спектакла на Тргу бана Јелачића. Тако су на друштвеним мрежама објављивани сатирични текстови, највише на рачун градоначелника Загреба Милана Бандића.

На загребачком Сљемену је у уторак одржан женски слалом Светског купа, на којем је победила словачка скијашица Вероника Велез Зузулова, што јој је била и прва победа на Трофеју Снежне краљице, а у четвртак се вози мушки слалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи