Читај ми!

Успеси српских спортиста у 2016. години

И ове године са пуно страсти и жеље пратили смо наше спортисте и очекивали победе, успехе и медаље. На спортском плану 2016. година је за Србију била изузетно успешна, а круна свега, наравно, биле су Олимпијске игре у Рију.

Десет дана трајало је затишје у Рију, а онда је лавину покренуо сјајни Давор Штефанек, који је у рвању освојио прву медаљу за Србију у Бразилу.

Његово злато покренуло је остале српске спортисте, пре свих Тијану Богдановић, која је успешно наследила Милицу Мандић, и после злата не европском првенству успела да се домогне сребра на Играма у Рију.

Обрадовали су нас и кајакаши, Марко Томићевић и Миленко Зорић, који су у двоседу стигли до сребра.

Мушка одбојкашка репрезнетација нажалост није учествовала на овим играма, али је пре тога успела да освоји Светску лигу, и на тај начин да подстрек српским одбојкашицама, које су у Рију пружиле одличне партије па је на њиховим грудима на крају засијало сребро.

Србија је била и остала Земља кошарке.

У овом спорту у Рију имали смо представнике у обе конкуренције, а податак да су Америка, Шпанија и Србија поделиле одличја у обе категорије иде у прилог изреченој тврдњи да смо у самом светском врху у овом спорту.

Изабранице Марине Маљковић стигле су до бронзе, док је Александар Ђорђевић наше кошаркаше довео до сребрне медаље.

Година је, у појединачном спорту, протекла у знаку Иване Шпановић, која је после сребра на светском и злата на европском првенству, у Рију успела да стигне до бронзе.
Круна ове њене године било је освајање Дијамантске лиге.

А њих није потребно посебно представљати. Може се слободно само рећи - они који су освојили све.

У Београду су освајањем злата на европском шампионату потврдили да су најбољи на старом континенту.

На путу до Рија освојили су и Светску лигу, да би у Бразилу, како само они знају и умеју, били најбољи када је најтеже и стигли до злата, којим су показали да су господари читаве планете.

Две недеље касније, на истом месту, обрадовали су нас и српски параолимпијци.
Освајањем девет медаља, у атлетици, стоном тенису и стрељаштву, поставили су нови рекорд по броју освојених одличја.

На крају, о можда и најбољем међу нама.

Новак Ђоковић је у 2016. години освојио два грен слема, у Аустралији и Француској, па иако је препустио светско место број један, уз подршку навијача из Србије и читавог света, у наредној години њега и све наше спортисте заједно, очекује много битака, и надамо се и пуно победа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи