Штефанек и Шпановићева најбољи у избору спортских новинара

Олимпијски шампион у рвању, Давор Штефанек и бронзана атлетичарка из Рија Ивана Шпановић, најбољи су спортисти Србије за 2016. годину у традиционалној анкети Удружења спортских новинара Србије.

Када су у питању традиционалне новинарске годишње награде, овај пут награда "Новинар године" није додељена јер ниједан од предложених кандидата није испунио све критерујуме.

Награда "Камера године" припала је сниматељу СОС канала Марку Јерковићу, а награда "Бранка Прелевић“, новинарки РТС-а Сањи Вујисић.

"Дописник године"“ је Зоран Јанковић из Спортског Журнала, а признања за "Животно дело" додељена су Душану Стаменковићу из Лесковца и Владимиру Дедићу из Београда.

Специјално признање за "Издавачки подухват" припао је Бранимиру Васићу из Београда за монографију "150 година од оснивања Прве београдске стрељачке дружине".

Специјална признања добили су Драган Тодоровић новинар Политике за "екслузивну вест", Весна Антић новинарка СОС канала за "Уређивачки подухват" и Александар Локнер, такође из СОС канала, за екслузивни ТВ прилог.

Жири су састављали: председник Стеван Ковачевић, чланови,  Драгиша Ковачевић, Предраг Сарић, Зоран Марковић, Александар Цвејић и Мирко Ковачевић.

Свечана додела награда обавиће се 20. јануара у Свечаној дворани Скупштине града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи