Читај ми!

Агенције: Роналдо најбољи спортиста Европе

Звезда мадридског Реала и фудбалске репрезентације Португалије Кристијано Роналдо проглашен је за најбољег спортисту Европе за 2016. годину у традиционалном избору новинских агенција Старог континента. Роналдо је победио британског тенисера Ендија Марија, тренутно светског броја 1, а трећепласирана је мађарска пливачица Катинка Хосу.

У гласању које је 59. пут организовала пољска агенција ПАП, а у којем је учествовало укупно 27 агенција (из Србије Танјуг), Роналдо, који је са Реалом и националним тимом био шампион Европе, добио је 204 поена и победио британског тенисера Ендија Марија, светског броја 1, олимпијског и вимблдонског шампиона, јер је он сакупио 180 поена.

Треће место освојила је мађарска пливачица Катинка Хосу (136), четврти је шампион Формуле 1 Немац Нико Розберг (115), а потом следе британски атлетичар Мохамед Фарах (93), немачка тенисерка Ангелик Кербер (77), француски бијатлонац Мартин Фуркад (74), аустријски скијаш Марсел Хиршер (54), пољска атлетичарка Анита Влопдарчик (42) и британски бициклиста Крис Фром (38).

Двоструки лауреат српски тенисер Новак Ђоковић (2011, 2015), упркос освајању Аустралијан опена и Ролан Гароса, ове године није међу Топ 20.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи