Олимпијски комитет одбио захтев Фудбалског савеза

Олимпијски комитет Србије одбио је захтев Фудбалског савеза Србије за одлагање седнице Изборне скупштине те организације.

Фудбалски савез је предложио одлагање изборне и заказивање ванредне седнице Скупштине са циљем усвајања измена и допуна Статута, што је подржао одређени број савеза чланова Олимпијског комитета.

Олимпијски комитет је у допису члановима, који су потписали потпредседник Жарко Паспаљ и председник Изборне комисије Дејан Симић, навео да по постојећем Статуту не постоји правни механизам за обустављање изборног поступка и одлагање.

"Оваква евентуална одлука би довела до угрожавања позиције Олимпијског комитета и отварања низа питања од стране наше матичне организације, Међународног олимпијског комитета", пише у допису.

Наводи се да би цео поступак одлагања значио да би се Изборна седница одржала крајем јуна или почетком јула, што би грубо нарушило рок, као и функционисање спортских програма ОКС у 2017. години.

Олимпијски комитет Србије додао је да се увек залагао за јасно поштовање критеријума, правила и правних аката спортских институција и да ће се "као и увек", водити правном регулативом и све важне одлуке доносиће Скупштина и њени чланови.

Скупштина на којој ће бити изабрано ново руководство те организације, одржаће се 28. децембра, а једини кандидат за председника биће Иван Тодоров, који је први човек Џудо савеза Србије и последњих осам година потпредседник ОКС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи