Читај ми!

Џошуа: За Кличка сам мали бата, док га не победим

Шампион света тешке категорије у верзији ИБФ, Британац Ентони Џошуа рекао је да се није увредио што га је наредни ривал Владимир Кличко назвао "малим батом", и да мора још много тога да докаже у боксу. Џошуа има 27 година и дуго се познаје са 40-годишњим Кличком, дугогодишњим апсолутним шампионом тешке категорије, коме је раније био и спаринг партнер.

Прва обраћања медија двојице бивших олимпијских шампиона била су врло пријатељска и мирна, што је неуобичајено за бокс. Украјинац је свог млађег ривала називао "пријатељем" и "малим батом" ("little bro").

Британски новинари су питали Џошуу да ли се вређа и да ли му смета то што се Кличко према њему опходи као према детету, али је шампион одбацио те наводе.

"Звао ме је тако још од времена када наша борба није била ни на видику. Зато се нисам узбуђивао. Овде поштовање долази у игру. У реду је. Некоме би могло да смета, али не мени. Имам још много тога да докажем, и тај ментални приступ ми највише одговоара. Када бих говорио као да сам ја господар, онда би значило да верујем у све што се пише о мени", рекао је Џошуа новинарима на првој конференцији за медије.

Џошуа има 18 професионалних борби и у свакој је победио нокаутом, а одбоксовао је укупно 44 рунде. Кличко је далеко искуснији, пошто у двадесетогодишњој каријери има 68 професионалних борби, 64 победе и 53 нокаута, а одбоксовао је укупно 358 рунди.

"Може да ме зове 'малим батом', али ако га испрашим у првој рунди, онда то није битно, зар не? Морам да будем искрен према себи. Не смем да се понашам на одређени начин. Ако Влад победи, може да каже да је и даље 'велики бата', али ако изгуби, схватиће да је штафета променила руке и да је ово нова ера. Онда је то почетак заоставштине новог и растућег шампиона", рекао је Џошуа.

Кличко је био шампион 11 година, а прошле године је изгубио шампионске појасеве у верзијама ВБА, ВБО, ИБФ, ИБО и престижни појас часописа Ринг, када је изгубио од Тајсона Фјурија. Реванш са Британцем је два пута одлаган, а на крају и отказан, тако да су појасеви остали упражњени.

Фјури је месец дана после победе над Кличком остао без ИБФ појаса, који је освојио Џошуа.

Борба Кличка и Џошуе ће се одржати 29. априла на Вемблију и водиће се за ИБФ појас. Према незваничним најавама, у игри би могли да буду и ВБА појас, а и Рингов појас, који традиционално носе "прави" шампиони.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи