Читај ми!

Бах тражи доживотну забрану за допинговане руске спортисте

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах рекао је да би руски атлетичари и функционери за које се докажe да су били део "манипулативног система" требало доживотно да буду суспендовани са Олимпијских игара. Раније је члан МОК-а који надгледа дисциплинске случајеве настале из Меклареновог извештаја рекао да ће бити тешко доказати их.

Бах је своје лично мишљење изнео дан пре него што канадски истражитељ Ричард Мекларен треба да објави свој последњи извештај о наводном допингу руских спортиста под покровитељством државе на Играма у Сочију 2014. године.

"Систематски допинг би требало да буде отежавајућа околност. Не бих волео да такве особе икад више видим на Олимпијским играма у било којој функцији", рекао је Бах у Лозани.

Раније је члан МОК-а који надгледа дисциплинске случајеве настале из Меклареновог извештаја рекао да ће бити тешко доказати их.

"Можете ли казнити спортисте за допинг ако нису били свесни шта се дешава", рекао је Денис Освалд.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи