Више од 270 стрелаца на Београдском интернационалном првенству

Интернационално првенство Београда у стрељаштву биће одржано од 9. до 11. децембра уз учешће више од 270 стрелаца из 14 земаља, саопштили су данас организатори.

Како се наводи у саопштењу, у петак 9. децембра у Белекспо центру на програму су званични тренинзи, а такмичење ће се одржати у суботу и недељу, 10. и 11. децембра.

Првог дана 41. Интернационалног првенства Београда на програму је "Трофеј Београда", на коме ће се јуниорске и сениорске категорије одвојено такмичити. У недељу, на "Великој награди Београда", сви ће се надметати у јединственој, апсолутној категорији за награде.

"Очекујемо око 520 наступа. Ове године имамо нешто мање учесника него прошле, али то смо и очекивали, јер многи стрелци у олимпијској години сезону завршавају раније него обично. Долази нам око 170 гостију из иностранства, а учествоваће и нешто више од 100 српских стрелаца. Верујем да ћемо следеће године премашити бројку од 300 учесника и 600 излазака на ватрену линију", рекао је председник Стрељачког савеза Београда Миле Ђапић.

Један од промотера митинга, лидерка на европској листи за ваздушну пушку Андреа Арсовић, рекла је да се увек радује почетку децембра, пошто се тада одржава Београдско интернационално првенство, "најјачи стрељачки турнир у региону".

"Срећна сам што ћу поново учествовати на великом такмичењу у свом граду. Прошле године сам освојила сребро и злато, а циљ ми је да ове године стигнем до два злата. Конкуренција на београдском митингу биће јача него у Загребу и сигурна сам да ће бити знатно теже ући у финале. Али, не размишљам много о конкуренцији, већ о свом резултату, спремам се да пружим максимум", додала је она.

Промотери митинга су и наде српског стрељаштва, јуниорски репрезентативци пиштољем Леа Алексић и Бранко Машановић.

Осим стрелаца из Србије, на турниру ће учествовати такмичари из Русије, Украјине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Словачке, Бугарске, Босне и Херцеговине, Словеније, Румуније, Македоније и први пут из Турске и Саудијске Арабије.

Публика ће такмичење моћи да прати и на великим ЛЕД екранима, димензија пет пута три метра. Екрани ће бити постављени и испред стрелаца у простору за финална гађања, па ће и такмичари лако моћи да прате кретање резултата.

Најуспешнији стрелци добиће пехаре, а освајачима медаља на "Великој награди Београда" припашће новчане награде, 500 евра за прво, 300 за друго и 100 евра за треће место.

Оба дана такмичење почиње у 9.15, а поподне су финала. Улаз у халу Бел експо је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи