Читај ми!

Удовичић: Победа да постане начин живота

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је пети по реду Сајам спорта и позвао све да се креира такав амбијент у којем победа неће бити само део спорта, него саставни део живота.

"Морам да будем искрен пред вама, иако сам планирао да читам говор, не могу, јер после свега лепог што смо доживели ове године од нашег спорта, раде емоције. Прошле године на овом месту рекао сам да ћемо наредне поправити рекорд од 30 медаља у олимпијским спортовима и успели смо јер је ове освојено 37. Укупно су наши спортисти освојили 651 медаљу, дакле скоро два пута у једном дану вијорила се застава Србије на подијумима широм света", рекао је Удовичић у емотивном обраћању на церемонији отварања.

Према његовим речима спортисти су потврдили да су најбољи амбасадори Србије и пример и мотив младима да постану оно што сањају.

"Било је и туге, и порази су део спорта, сви смо заједно и патили и били љути понекад, али на крају освојили смо рекордан број медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма. Јаки смо колико је јак наш тим и колико смо спремни да се жртвујено за све нас".

Као приоритет за наредни период Удовичић је навео ширење базе и јачање школског спорта.

"Наредних месеци ћемо врло интензивно кроз разне пројекте јачати школски спорт. Ове године саградили смо доста објеката, отворили Атлетски центар, пробудули смо Савезе, добијамо захтеве да сваки има своју кућу. Следеће године отварамо Ватерполо центар, после иду рукомет, борилачки спортови, скијање. За пар дана отварамо атлетски стадион у Новом Пазару, што остављамо новим генерацијама".

На крају, Удовичић је позвао све да буду искрени према себи.

"Слоган овог Сајма је Спорт је закон, ајде да будемо искрени према себи и свако да се запита колико смо данас одвојили за спорт. Овај Сајам треба да буде покретач, да пошаље најбољу поруку младим и хајде да одмах, од данас узмемо учешће у спорту", закључио је Удовичић.

Мишел Сен Ло, директор канцеларије УНИЦЕФ-а и представник УН у Србији такође је поздравио посетиоце Сајма.

"Прошле године Скупштина УН усвојила је агенду за развој до 2030, да се ујединимо у свим областима, укључујући и област спорта. Спорт је рентабилан и флексибилан алат за промовисање мира, доприноси благостању, а спортске активности утичу на најбољи начин на развој деце", поручио је Сен Ло.

Свечаној церемонији присуствовали су министри Расим Љајић и Младен Шарчевић, немачки амбасадор Аксел Дитман и други.

На овогодишњем Сајму представља се 95 гранских спортских савеза, девет спортских удружења и 40 територијалних спортских савеза.

Сајам траје до недеље, улаз је бесплатан, а посетиоци ће већ првог дана моћи да уживају у занимљивим спортским садржајима, али и да упознају спортске хероје попут Иване Шпановић, Тијане Богдановић, Миленка Зорића, Марка Томићевића и селектора ватерполиста Дејана Савића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи