Читај ми!

ВАДА суспендовала мексичку лабораторију на шест месеци

Светска антидопинг агенција суспендовала је мексичку лабораторију за контролу допинга на шест месеци због непоштовања нових правила о квалитету рада. Како се наводи у саопштењу ВАДА, одлука о суспензији ступила је на снагу у среду и њоме је мексичкој лабораторији забрањено "вршење свих активности у домену контроле допинга, укључујући анализу узорака крви и урина".

Током суспензије, узорци ће морати да безбедно буду транспортовани у другу лабораторију акредитовану од стране ВАДА, како би се очувало "поверење спортиста у квалитет анализе узорака и целокупан систем антидопинг контроле", додаје се у саопштењу.

Одлуком о суспензији предвиђена је и обавеза мексичке лабораторије да "отклони неправилности утврђене у програму Система екстерне провере квалитета, као и недостатке које уочи ВАДА за време трајања суспензије".

Лабораторија има рок од 21 дан да уложи жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани.

ВАДА је 15. новембра донела и одлуку о суспензији лабораторије за допинг контролу у Дохи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи