МОЛ лига: Београд славио после драматичног продужетка

ХК Београд - Фехервари Титанок 4:3 (0:0, 2:3, 1:0, 1:0)

Ако су у петак разочарали бледом партијом и убедљивим поразом од Дебрецена (0:4), Београђани су само два дана касније вратили дуг својим присталицама, и то са добром каматом, пруживши им можда најузбудљивију представу у досадашњем току шампионата.

Већ од само старта утакмице било је приметно да су хокејаши Београда кренули на противника са пуно више одлучности него у свом претходном издању. Ипак, и поред надмоћније игре и више изгледних прилика мреже су мировале током првог периода игре.

Прву радост свом тиму донео је Сабадош после пет минута игре у другој трећини а асистент у постизању гола био је Угљеша Новаковић. Непуна два минута касније следи ново славље домаће екипе када је Самир Салији повисио резултат на 2:0, после асистенција Давида Арваја и Данијела Деспотовића.

Уместо да у последњу деоницу игре уђу са опипљивом предношћу, хокејашима Београда пада концентрација и допуштају противнику да преокрене резултат и на одмор оде са вођством од 3:2. Прво је Престон Шупе смањио на 2:1 у ситуацији са играчем више за госте, да би Тамаш Ладај убрзо са два гола послао Београђане у нокдаун.

Домаћи тим је ипак успео да сабере своје редове и поврати се од шока којег су им приредили хокејаши из Секешфехервара. Показали су "плаво-бели" изузетну одлучност и јак карактер вративши се у игру решени да не положе оружје.

Непосредно по завршетку двоминутног искључења Уроша Бјелогрлића домаћи тим креће у брзи контранапад захваљујући Доминику Црногорцу који избацује пак из своје трећине до Немање Вучуревића а овај правовремено упошљава Хуга Туркота. Брзоноги Канађанин избија сам пред гол Адриена Лемаја и смешта пак иза његових леђа, показујући још једном зашто је водећи стрелац МОЛ лиге.

Покушали су Београђани да у преосталих 13 минута реше утакмицу још једним голом и тако освоје сва три бода. И поред великог притиска домаће екипе и низа изгледних шанси мрежа гостујућег голмана се ипак није затресла.

Стрепеле су присталице "плаво-белих"  од петоминутног продужетка који је уследио јер екипа Београда у две пређашње сличне ситуације није имала довољно снаге да се домогне другог бода.

Према пропозицијама такмичења продужетак се игра "3 на 3", што оставља много више простора на леду и захтева додатни напор од играча. Ипак домаћи су већ на самом старту имали две изузетне прилике али су оне неким чудом остале неискоришћене. Гости након тога узвраћају, међутим и они пропуштају неколико изгледних шанси да реше утакмицу.

Показало се да су играчи Београда ипак боље користили вишак простора на леду па су гости морали да се бране правећи низ прекршаја који су на крају довели до двоструког искључења играча Фехервара. У ситуацији са бројчаном предношћу на леду за Београд, Данијел Деспотовић, два минута пре краја продужетка, коначно погађа мрежу гостујућег тима што је био знак за почетак великог славља домаће екипе и њених симпатизера. У акцији за победоносни гол асистирали су му Самир Салији и Хуго Туркот.

Следећег викенда хокејаши Београда поново играју два меча на свом леду. У петак, 25. новембра, у госте им долази Корона Брашов, велики дужник са утакмице одигране у Румунији пре недељу дана. Већ сутрадан, у суботу 26. новембра, на програму је дуел са екипом Дунареа Галац.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи