ОКС: Тодоров једини кандидат за председника

Изборна комисија Олимпијског комитета Србије (ОКС) утврдила је да једино Иван Тодоров испуњава услове за кандидатуру за новог председника тог тела, док кандидатуре Божидара Маљковића и Митра Мркеле не испуњавају дате услове за учешће на изборима.

Прва фаза изборног процеса у ОКС завршена је у петак, а укупно су достављене три кандидатуре. ОКС је саопштио да кандидатуре Маљковића и Мркеле нису испуниле услове прописане статутом јер их није кандидовао довољан број чланова ОКС, пошто је за њих поднета само једна номинација, а не пет, како је прописано.

"У датом року за функцију председника пристигле су кандидатуре за: Ивана Тодорова, кога је за ту функцију кандидовало укупно 26 чланова ОКС, Митра Мркелу, за кога је кандидатуру доставио Фудбалски савез Србије и непотпуном документацијом подржало Удружење за медицину спорта Србије, и Божидара Маљковића, кога је номиновао Атлетски савез Србије. Имајући у виду да је за Мркелу и Маљковића поднета само по једна номинација, а не минимум пет колико је прописано Статутом, Изборна комисија је утврдила да ти кандидати не испуњавају потребне услове за даље учешће у изборном поступку", саопштио је ОКС.

Тиме је завршена прва фаза изборног поступка. У другој фази председнички кандидат треба да достави доказе о испуњености осталих услова прописаних Статутом ОКС. Након тога Изборна комисија ће се састати како би утврдила испуњеност услова и усвојене закључке ће упутити Извршном одбору ОКС, који треба да усвоји коначну листу кандидата за све функције у органима ОКС.

Кандидатуру Ивана Тодорова подржали су: Џудо савез Србије, Одбојкашки савез Србије, Рвачки савез Србије, Теквондо асоцијација Србије, Кајакашки савез Србије, Веслачки савез Србије, Рукометни савез Србије, Боб савез Србије, Стрељачки савез Србије, Савез Србије за дизање тегова, Бициклистички савез Србије, Рагби савез Србије, Боксерски савез Србије, Бадминтон савез Србије, Тениски савез Србије, Санкашки савез Србије, Параолимпијски комитет Србије, Национални савез за карлинг Србије, Савез за скокове у воду Србије, Мачевалачки савез Србије, Стрељачки савез за летеће мете Србије, Једриличарски савез Србије, Голф асоцијација Србије, Савез за синхроно пливање Србије, Скијашки савез Србије и Савез хокеја на леду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи