Читај ми!

Удовичић у Спортској гимназији: Допинг руши животни циљ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је предавање у Спортској гимназији на тему "Основне антидопинг едукације" и том приликом истакао значај јачања свести међу децом колико су недозвољене суспстанце, попут стероида и дроге, штетне по здравље, али и њихове животне циљеве.

Удовичић је у оквиру пројекта "Вршњачка едукација", на којем је присуствовала и олимпијска вицешампионка у теквондоу Тијана Богдановић, ученицима Спортске гизмназије објаснио које су последице коришћења штетних средстава.

"Подељене су ми емоције јер сам бивши ђак ове школе и не могу да имам класични став министра него као некадашњи колега. Кад год сам морао да учим о допингу, сваки пут сам доживљавао као досадну обавезу јер сам желео искључиво да тренирам, побеђујем, освајам трофеје, али мора да постоји одговорност да се пренесу знање и сви будемо бољи", рекао је Удовичић.

Он је додао да је циљ ове акције да ђаци међусобно преносе знање шта је негативно у професионалном и аматерском спорту.

"Жеља нам је да што више деце има свест о томе и тако да се наставља низ. Сви знамо колико је интернет доступан, где могу да се виде стероиди и марихуана, што многа деца не сматрају као стимуланс, већ као добру ствар у друштву. Тада спутавају себе са својих циљева и снова. Не одустајте од својих идеала и циља да будете најбољи спортисти и људи", поручио је ученицима министар Удовичић.

Ученицима Спортске гиманзије предавање одржали су млади едукатори - ђаци средње медицинске коле "Надежда Петровић" из Земуна, који су едуковани од Антидопинг агенције Републике Србије за ову врсту активности.

Овим пројектом АДАС креће у акцију антидопинг борбе у школама и међу млађом популацијом која је најподложнија лошем утицају.

Допинг средства, поред нарушавања етике спорта и фер плеја, у великом броју случајева имају и озбиљне штетне последице по здравље оних који их употребљавају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи