Читај ми!

Писмо бивших спортиста Вучићу

Забринути смо сазнањем да је СОС канал због нелојалне конкуренције, предугог судског спора и притисака СББ, на прагу гашења, каже се у писму 49 бивших врхунских спортиста упућеног премијру Александру Вучићу и истичу да је ТВ канал СОС, једина домаћа спортска ТВ која две деценије промовише наш спорт и да би гашење те телевизије био ненедокнадив губитак.

У писму премијеру се указује да је спорт одавно престао да буде само физичка делатност. Он је снага која спаја, уједињује, презентује своју средину и представља прогрес у сваком друштву.

Ову снагу, како се истиче, на срећу свих нас спортиста, баш сте Ви председниче препознали боље и снажније од било кога пре Вас, на чему смо Вам неизмерно захвални. Никада више портских терена, базена, хала, стадиона, стипендија, дотација и националних признања.

Попиисници писма истичу да је све то отворило пут армији младих полазника у разним програмима ове значајне друштвене делатности. А што ће вишеструко вратити нашој земљи, али што је најважније, имаћемо здравију нацију.

У писму се указује да је пре 20 година све ово препознао једини домаћи, спортски ТВ канал СОС, који у својој тв шеми има места за рекреативни, развојни, врхунски спорт, али и огроман број сати едукативног и здравствено-спортског програма.

Сви ми смо захвални СОС каналу што две деценије промовише наш спорт, али и на аутентичан начин чува од заборава најсјајније утакмице и догађаје из блиставе историје нашег спорта у којима смо и ми учествовали. Истовремено смо веома забринути сазнањем да је СОС канал због нелојалне конкуренције, предугог судског спора и притисака СББ, на прагу гашења. Био би то ненадокнадив губитак за српски спорт, истиче се у писму.

Ми сматрамо да Србији - земљи спорта треба ТВ канал који се бави само промоцијом српског спорта, посебно школским спортом и акцијама које су у функцији популаризације физичке активности и здравог живота. Не можемо а да се не упитамо због чега се у кабловској мрежи највећег оператера емитује 6 канала Спорт клуба (који промовише страни спорт) и ни један домаћи српски спортски канал (ТВ Арена и СОС канал)?

Зашто 10 година траје судски спор СОС канала и Рател и РРА који су овој телевизији доделили неисправну фреквенцију и СОС канал довели на ивицу опстанка? Зашто држава не санкционише ТВ канале који нису у правном и пореском систему Србије, чиме је угрожен опстанак домаћих телевизија, који поштују све законе Србије, питају потписници писма.

Они не траже да СОС канал буде привилегован, већ да има исте услове као конкуренти. Зато Вас председниче молимо, да нам као човек који зна и разуме значај спорта, помогнете да не дозволимо да се угаси једина домаћа телевизија која промовише спорт као такмичење, али и као начин здравог живота, каже се у писму иницијатора и и аутора текста Жарка Варајића која су подржали:

1. Рајко Балтић; 2. Борис Беравс; 3.Слободан Бранковић; 4.Љубинко Веселиновић; 5. Драган Вујковић; 6. Момчило Моца Вукотић; 7. Горан Грбовић; 8.Мирољуб Дамјановић; 9. Дражен Далипагић; 10. Милун Делић; 11. Љубинко Друловић; 12. Драган Животић; 13. Жарко Зечевић; 14. Др Мома Јаковљевић; 15. Срећко Јарић; 16. Тадија Качар; 17. Станислав Караси; 18.Светлана Китић; 19. Мара Ковачевић; 20. Дане Корица; 21. Проф. Владимир Копривица; 22. Андреј Кулунџић; 23. Владислав Лале Лучић; 24. Душан Маравић 25. Радмило Михајловић; 26. Саво Милошевић; 27.Митар Мркела; 28. Радмило Мишовић; 29. Дано Пантић; 30. Жарко Паспаљ; 31. Борислав Пелевић; 32. Ђорђе Перишић; 33. Светислав Пешић; 34. Мирко Поледица; 35. Владица Поповић; 36. Мирко Пузовић; 37. Радован Бата Радовић; 38. Ратко Радовановић 39. Драгослав Ражнатовић; 40. Вук Рашовић; 41. Спасоје Самарџић; 42. Душан Савић; 43. Љубиша Симић; 44. Љиљана Станојевић; 45. Блаж Стојановић; 46. Владимир Цветковић; 47. Драган Џајић; 48. Драгослав Шекуларац; 49. Милутин Шошкић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи