Ко ће да наследи Дивца? Шапић, Тодоров или неко трећи

Олимпијски комитет Србије (ОКС) ускоро ће добити новог председника, који ће на тој функцији наследити Влада Дивца, а за сада је кандидатуру званично најавио само Александар Шапић, док се незванично као кандидат спомиње Иван Тодоров.

Шапић, некада један од најбољих ватерполиста на свету и освајач три олимпијске медаље, актуелни председник Општине Нови Београд, потврдио је да жели на чело ОКС, док би Тодоров, учесник Олимпијских игара у Сеулу, досадашњи потпредседник ОКС и председник Скупштине џудо савеза, ускоро требало да званично уђе у трку.

"Сматрам да са својих 38-39 година, како спортским искуством тако и послом којим се тренутно бавим могу знатно да допринесем раду Олимпијског комитета и вратим српском спорту оно што је он мени кроз ватерполо дао", рекао је Шапић.

Он је рекао да су многи замерали што последњих седам-осам година није више учестовао у српском спорту и додао да је ОКС "коначно прилика" да се врати у спорт.

"И немам шта да кријем – волео бих да будем у прилици да водим ОКС. Била би ми велика част", рекао је Шапић.

Он је навео да није детаљно изучавао услове за кандидатуру.

"Али увидео сам да испуњавам све оно што је испуњавао и Владе Дивац приликом кандидатуре у оба своја мандата. С обзиром на то да је садашњи статут и тада био важећи, не видим разлог да ту може да буде неких проблема", рекао је некадашњи ватерполиста.

Када су у питању други кандидати, у јавности су раније фигурирали Владимир Грбић, који је у међувремену ближи функцији председника Одбојкашког савеза, затим актуелни министар спорта Вања Удовичић, председник Спортског савеза Александар Шоштар, па и председник Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ) Александар Боричић.

Кандидате за председника предлажу Савези, чланови ОКС, а рок за пријаву истиче 18 новембра.

Према повељи МОК-а, Изборна скупштина мора да се одржи најкасније шест месеци по завршетку Олимпијских игара, што је у овом случају 21. фебруар 2017. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи