Читај ми!

Генерал Диковић примио најуспешније спортисте

Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић примио је у касарни “Бањица 2” у Београду освајаче медаља на Олимпијским и Параолимпијским играма у Рију, који су чланови породица припадника Војске и пензионисани припадници, као и војне спортисте који су постигли значајне резултате у претходном периоду.

Честитајући спортистима на великом успеху и освајању олимпијских медаља, начелник Генералштаба је истакао да учешће на таквом такмичењу могу да изборе само најбољи, они које красе посвећеност, храброст, дисциплина и пожртвовање, и да су припадници Војске Србије поносни на њих, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Посебно смо поносни на вас зато што сте на известан начин представљали и Војску Србије, јер потичете из војничких породица или сте били припадници Војске, па поседујете вредности које носи војна професија које су вам сигурно помогле да остварите сјајне резултате", рекао је Диковић "сребрној" Тијани Богдановић, "бронзанима" Немањи Димитријевићу и Митру Паликући и селектору Стрељачке репрезентације Србије Ненаду Пајићу.

Начелник Генералштаба је истакао да војник и спортиста имају много заједничког, да обе професије захтевају огроман рад, пожртвовање, као и бригу о колегама и тиму, али и посвећеност циљу и задатку.

"Војска Србије вам стоји на располагању како би вам, колико год је у могућности, помогла у остваривању врхунских резултата и убудуће", рекао је Диковић.

Обраћајући се војним спортистима, начелних Генералштаба је рекао да су њихови врхунски резултати потврда да спорт у Војсци Србије заузима значајно место, а да све речено за наше олимпијце и параолимпијце важи и за десетара Срђана Ристића, који је недавно оборио Гинисов рекорд у броју склекова, капетана корвете Игора Игњатовића и заставника Зорана Радовића, који су освојили прво, и заставника Радосава Недића и Мића Воркапића, трећих на 20. такмичењу у "шутинг релију".

"Вашим успесима сте у најбољем светлу презентовали ваше јединице и Војску Србије, али и допринели развоју здравог такмичарског духа, који треба да краси све наше припаднике", рекао је Диковић.

Он је истакао да само јасни дефинисани циљеви доносе резултате што спортисти веома добро знају и доказују врхунским резултатима.

Начелник Генералштаба је заслужним спортистима уручио захвалнице и признања.
У име одсутне "сребрне" одбојкашице Бранке, признање је примио отац, потпуковник Никола Буша.

Захваљујући у име спортиста на честиткама Тијана Богдановић је истакла да јој је част да се као најмлађа у тиму обрати присутнима.

"Нама олимпијцима за сав уложен труд и рад, осим медаља, много значе и оваква признања која нас мотивишу да наставимо стазама успеха", рекла је олимпијска вицешампионка у теквондоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи