Читај ми!

Руском дизачу тегова одузета сребрна медаља из Лондона

Руском дизачу тегова Аптију Аухадову одузета је сребрна медаља са Олимпијских игара у Лондону 2012, пошто је био позитиван на стероиде у поновном анализирању узорака крви.

Међународни олимпијски комитет (МОК) објавио је да је Аухадов био позитиван на туринабол и дростанолон, због чега је накнадно дисквалификован са лондонских ОИ.

Aухадов ће морати да врати сребрну медаљу коју је освојио у категорији 85 килограма.

МОК чува допинг узорке 10 година, како би се поново тестирали када нове методе постану доступне. Са игара у Лондону и Пекингу, четири године раније, било је 98 позитивних на допинг на накнадно урађеним тестовима.

Поред руског дизача тегова, резултат је поништен и украјинском атлетичару Максиму Мазурјуку, који је у Лондону био 18. у скоку с мотком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи