Фјури остао без лиценце, одрекао се титула

Британски борд за контролу бокса одузео је лиценцу Тајсону Фјурију, доскорашњем неприкосновеном шампиону тешке категорије, који је недуго пре тога напустио титуле у верзијама ВБО, ВБА и ИБО.

"Британски борд за контролу бокса потврдио је да је боксерска лиценца господина Фјурија суспендована до завршетка истраге о допингу и медицинским разлозима", наводи се у кратком саопштењу организације.

Фјури је данас саопштио да је напустио титуле у три верзије које су остале у његовом власништву од новембра прошле године, када је шокирао до тада неприкосновеног шампиона Владимира Кличка.

Британац је тада освојио и ИБФ појас, али му је он убрзо одузет јер га није бранио.

Фјури је два пута одлагао реванше са Кличком, а после другог пута је откривено да пати од депресије и да је користио кокаин, као и да месецима није тренирао.

Oн је у образложењу своје одлуке навео да цени и поштује богату историју тешке категорије, која је имала безброј легендарних шампиона, и да зато жели да титуле остану активне.

"Мислим да је фер и исправно да титуле остану активне, за добробит бокса, да дозволим другим кандидатима да се боре за упражњене титуле, које сам поносно освојио и држао као непобеђени шампион тешке категорије", наводи се у саопштењу Тајсона.

Борац је пожелео срећу другим кандидатима.

"Титуле сам освојио у рингу и верујем да је требало да их изгубим у рингу, али нисам тренутно у стању да их браним, и зато сам донео ову тешку и емотивну одлуку да напустим моје цењене титуле и осталим кандидатима пожелим све најбоље. Ја се сада препуштам новом великом изазову у мом животу за кога знам да ћу га савладати, баш као и Кличка", поручио је Фјури.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи