Читај ми!

Супендована кандидатура Рима за ОИ 2024.

Олимпијски комитет Италије суспендовао је кандидатуру Рима за организацију Олимпијских игара 2024. године, али је оставио могућност да је обнови уколико падне власт главног града ове државе.

Председник ЦОНИ Ђовани Малаго рекао је да је послао писмо Међународном олимпијском комитету да "прекине кандидатуру Рима".

Овакав потез Олимпијског комитета Италије долази месец дана пошто се градска власт, прдвођена новом градоначелницом Вирџинијом Рађи, успротивила кандидатури Рима.

Рим је последњи пут организовао Олимпијске игре 1960, а изгубио је од Атине у последњем кругу гласања за Игре 2004. После је био приморан да повуче кандидатуру за 2020. годину када је Влада премијера Марија Монтија одбила да му да финансијску подршку.

Остали кандидати за организацију Игара 2024. године су Лос Анђелес, Париз и Будимпешта.

МОК ће одлуку о организатору Игара 2024. године донети у септембру 2017.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи