МОЛ лига: Бодове однео Дунав

Румунска Дунареа савладала у Пиониру хокејаше Београда резултатом 2:3 (0:0, 1:1, 1:2).

Уложили су Београђани у сусрету са румунским шампионом пуно труда, дали све од себе, али то није било довољно да се забележи прова победа у МОЛ лиги.

Проблем је опет била реализација у ситуацијама са играчем више. Стварали су Београђани прилике, опседали гол гостију, али пак никако да заврши у мрежи Румуна.

Повела је Дунареа почетком друге трећине, голом Американца Филипа Бушбахера, и то моменту када су имали играча мање на леду.

Изједначење је донео, ко други, него сјајни канадски интернационалац Хјуго Туркот, на додавање Немање Вучуревића.

Почетком последњег периода игре Београђани су коначно успели да искористе играча више на леду и преко Доминика Црногорца прелазе у вођство.

Имао је домаћи тим још два пута бројчану предност на леду, али не само да нису искористили те ситуације него су врло брзо и сами чинили прекршаје који су доводили до искључења.

Искусни словачки интернационалац Роберт Крајчи искористио је, дванаест минута пре краја сусрета, предност играча више и постигао гол за изједначење на 2:2. Само четири минута касније гости поново имају бројчану предност на леду а Словак Ондреј Рушњак постиже погодак за прву победу румунског шампиона у овој сезони.

Словеначки интернационалац Давид Шефич, и поред најаве из клуба, није на овој утакмици дебитовао за ХК Београд. Зато је право изненађење за публику у дворани била појава играча са бројем 16, за кога се испоставило да је Даниел Деспотовић, Швеђанин српског порекла. У питању је 26-то годишњи нападач са богатим искуством играња у Шведској, Француској и Норвешкој и који ће сигурно представљати значајно појачање за екипу Београда.

Следећу утакмицу ХК Београд игра већ у суботу, 8. октобра, када ће угостити румунску Чиксереду која их је у првом колу савладала голом у последњим секундама утакмице. Сусрет се игра у Леденој дворани Пионир, са почетком у 18 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи